Vízilabda

2021.09.09. 13:04

A PSN Zrt. Sportiskola csapatai remekeltek a HaBaWaBa fesztiválon

Kiemelkedően szerepeltek a PSN Zrt. Sportiskola vízilabdacsapatai a világ legnagyobb utánpótlástornájának számító HaBaWaBa fesztiválon, amelyet az olaszországi Lignanóban rendeztek meg. A pécsi fiatalok mind a három korosztályban érmet szereztek.

Szabó Dániel

Forrás: PSN

A HaBaWaBa (Happy Baby Water Ball) elnevezésű nemzetközi vízilabda-fesztiválon 60 csapat vett részt, tehát órási eredmény, hogy a PSN Zrt. Sportiskola kiválóságai mind a három korosztályban érmes helyen végeztek.

A legidősebbek (U14) egészen kiváló teljesítményt nyújtva, 24 csapat közül bronzérmet szereztek. Az U12-eseknél két pécsi gárda is szerepelt, az első számú, PSN Kék Delfinek egészen a torna aranyágának negyedik helyéig meneteltek, de a szabályok szerint így is járt a bronz. A PSN Vörös Rákok a bronzág első helyét szerezték meg, így összesítésben 17. helyen végeztek (40 csapat közül). A legfiatalabbak (U10) azonban idősebb klubtársaikat is túlszárnyalták, az első tíz meccsükből az összeset megnyerték! A PSN ifjú tehetségei végül büntetőkkel maradtak alul az olasz Salernóval szemben, így ezüstérmesek lettek.

HaBaWaBa-Plus (U14)

A PSN Zrt. bronzérmes csapata: Méhes Kenéz, Torma Zalán, Schlapp-Molnár Milán, Varga Benedek, Fiedler Bence, Divják Deján, Holl Balázs, Sásdi Noel, Arató Bercel, Imre Kolos, Pálfai Huba, Torma Csanád, Stockwell Kende Dávid, Pásztor András, Csapó Péter Olivér. Edzők: Jakab Dániel, Vörös Tamás.

HaBaWaBa International Festival (U12)

A PSN Zrt. Kék Delfinek negyedik helyezett csapata: Vogronics Zalán, Nagy Zsolt, Csepregi Zsombor, Nagy Zóra, Schlapp-Molnár Annamari, Dömös Zsigmond, Soproni Szabolcs, Becsei Bende, De Blasio Massimo, Belső Gergő, Rőczei Adrián, Kindl Barnabás, Huber Zsombor, Szabó Dániel. Edzők: Balázs Bence, Kovács Krisztián.

A PSN Zrt. Vörös Rákok csapata: Bali Medárd, Wéber Áron, Keszthelyi Donát, Ducz Gordon, Oszvald Zsombor, Arató Lotti, Vörös Eszter, Dorn Bendegúz, Varga Magor, Jezerniczky Zalán, Salamon Vencel, Horváth Márk, Hódosi Balázs, Losonczy Zsigmond, Hermesz Lénárd. Edzők: Balázs Bence, Kovács Krisztián.

HaBaWaBa International Festival (U10)

A PSN Zrt. Zöld Békák ezüst­érmes csapata: Kól Zsombor, Studi Levente, Csabai Máté Soma, Palatinus Lucas, Hegedűs Bence, Kerner István, Svéger Barnabás, Damsa Kornél, Becsei Ádám, De Blasio Manolo, Kindl Ádám, Balog Patrik, Horváth Donát, Labossa Zsigmond, Wágner Sebestyén. Edzők: Krizsán András, Arató Zoltán, Krizsán Attila.

A PSN Zrt. Sportiskola várja azokat a 7–10 éves gyermekeket, akik szeretnék kipróbálni a vízilabdát, és jövőre akár már a következő HaBaWaBán is részt vennének. Érdeklődni a [email protected] és a +36-30/426-8938-as számon lehet!

Nem az eredmény számít, minden pillanatát élvezték

Lukács Gergely, a PSN Zrt. vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója: – Ezen a tornán hatványozottan igaz az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb alapszabálya, miszerint az eredmény csak sokadlagos szempont. Azt volt nagyon jó látni, ahogy a gyerekek élvezték az esemény minden pillanatát! Együtt ébredtek, reggeliztek, bemelegítettek és játszottak sok meccset. Mérkőzésről mérkőzésre javult a játék mind csapatszinten, mind egyéni szinten, és a csapatépítésre sem lehet ennél jobb eseményt kitalálni. És természetesen strandolásra is maradt idő. Azt látni, ahogy a torna végén minden játékosunk felhőtlenül boldogan, mosollyal az arcán és éremmel a nyakában térhet haza, mindent megér!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában