Röplabda

2021.09.10. 12:55

A város is elismerte Gyöngyösi Zoltán munkáját

A sportéletében elért hosszú ideig kimagasló tevékenységéért Pécs Önkormányzata a város napja alkalmából Pro Civitate díjjal tüntette ki Gyöngyösi Zoltánt, aki jelenleg azon dolgozik, hogy a PEAC egyesülete komoly sikereket érjen el.

Móga Richárd

Pécs Löffler Péter Hungary EMB Gyöngyösi Zoltán edzo "Gyöngyösi Zoltán, testnevelotanár, röplabda edzo" zsáner sportoló sport DN20140825

Fotó: L. P.

– Hogyan értesült arról, hogy az önkormányzat Pro Civitate díjjal tüntetné ki?

– A díjról levélben értesítettek, ami hatalmas örömmel töltött el, ugyanakkor zavarba is jöttem tőle – mondta lapunknak Gyöngyösi Zoltán, a PEAC röplabdaszakosztályának szakmai vezetője. – Ha végignézzük, hogy az eddigi években és idén kik részesültek ebben a rendkívül magas rangú elismerésben, akkor nincs csodálkoznivaló azon, hogy még mindig meg vagyok illetődve.

– Mit jelent önnek ez a díj?

– A kitüntetésre úgy tekintek, hogy azt sok ember a közös teljesítményével érdemelte ki. Szerencsés vagyok, mert a támogató családom mellett rengeteg kolléga segítette és segíti a munkámat a PTE Sporttudományi Intézetben és a Pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban is, és számos kiváló tanárom és edzőm volt. Annak a sokaságnak a nevében kaptam ezt az elismerést, akik mindennap a háttérben kitartóan és becsülettel dolgoznak.

– Ennél nagyobb dicséret kevés van, ugye?

– Egy edzőként Bl-győztes barátom – talán nem nehéz kitalálni, hogy ki ő, nem sok pécsi edző nyert Bajnokok Ligáját – a következőket írta: „Drága Barátom, gratulálok! Nekünk nem ez az igazi elismerés, de azért jól esik.” Valóban, számomra az apró szakmai és emberi visszajelzések a legfontosabbak, mégis nagyon jó érzés, ha vannak, akik úgy érezték, hogy tettem valamit a városért, ahol több évtizede élek és dolgozom.

– Közeledik a röplabdabajnokság idénye. Mik a tervek?

– A PEAC a 2021–22-es idényben férfi és női felnőttcsapatát is az NB II.-be nevezte. A csapatok augusztus 20. után kezdték meg a felkészülést, a bajnokság számukra október elején kezdődik. Mindkét csapat első sorban saját utánpótlására épít, ez egészül ki a PTE-re érkező, ott egyetemi tanulmányokat folytató röplabdázókkal. A keretek nagyrészt készen vannak, néhány egyetemista átigazolása még folyamatban van, illetve tárgyalások vannak a fizetendő nevelési költségtérítést illetően.

– Mi a cél a szezon során?

– A célkitűzés mindkét csapat esetében az, hogy minél több saját nevelésű játékos épüljön be a felnőttcsapatba, majd váljon meghatározó játékossá. Ugyanakkor néhány éven belül legalább az egyik szakágat szeretné a PEAC visszajuttatni az NB I.-be. Ezenkívül az összes csapat megfelelő versenyeztetése érdekében a tervek szerint az idei évtől elindul a „PEAC Liga”, ahol a saját utánpótláscsapatok mellett egyetemi kari csapatok, középiskolák csapatai és öregfiúk csapat is tud majd városon belül röplabdázni.

Rajtra kész

A PEAC felnőttröplabda-csapatainak célja majdhogynem megegyezik az idei idényben. A pécsi együttes férfi és női felnőttcsapata is az NB II.-ben kezdi meg a 2021/22-es szezont. Az edzői stáb és a játékosok is azon dolgoznak, hogy pár éven belül, legalább az egyik szakágat visszajuttassák a legmagasabb osztályba. A férfiak az első bajnoki mérkőzésüket majd október 2-án, hazai pályán vívják meg a szombathelyi egyetem legjobbjaival. A női nagykorú csapat pedig október 3-án, hazai pályán fogadja vendégként az Emericus Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Közhasznú Sport Egyesület gárdáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában