Kosárlabda

2021.09.09. 20:35

Elszórakozta az utolsó negyedben a győzelmet a Panthers

Elvesztette a Matro Kupán az Oroszlány elleni meccsét a PVSK-Veolia NB I.-es férfikosárlabda-csapata, pedig a kezében volt a győzelem három negyed után.

Kvanduk Bence

Fotó: L. P.

Miután a Kaposvár legyőzte a Szegedet a PVSK-Matro Kupa első elődöntőjében, jöhetett végre a házigazda első meccse is. Azonban az első percek még arról szóltak, hogy a Panthers és az Oroszlány is bele melegedjen a játékba, hiszen ekkor még szinte minden dobás kitáncolt a gyűrűből. Egészen a második negyed hetedik percéig fej-fej mellett haladt a két gárda, akkor viszont a pécsiek átvették az irányítást, és úgy fejezték be a támadásaikat, hogy sokszor a vendégek azt sem tudták, hol a labda. Így pedig a szünetre közönség szórakoztató játékkal 13 pontos előnyt tudtak kidolgozni.

A nagyszünetet követően 8-2-vel nyitott az OSE, ami miatt Dragan Alekszics időt is kért. Ez pedig megtette a hatását, s jó játékkal egálra hozta a negyedet a PVSK. A záró tíz perc első felében ismétlődött a forgatókönyv, sokkal dinamikusabb volt a vendég egyesület, a Pécs játéka pedig kezdett atomjaira hullani. A 17-4-es első öt perccel kiegyenlítettek Parrish-ék, s a hazaiak trénerének sem sikerült felráznia igazán csapatát, volt, hogy héttel is mentek a vendégek. Nyolc másodperccel a vége előtt viszont Haynes-Jones triplájával sikerült 80-80-ra hozni a már elveszettnek hitt meccset, Rujáknak pedig nem sikerült döntenie a rendes játékidőben.

A ráadásban Ihring és Milisavljevics remekül triplázott, s így simán nyert az Oroszlány. A PVSK pénteken 16.00-tól a Szegeddel játszik majd a bronzért.

PVSK-Veolia – Oroszlány 86-94 (17-18, 29-15, 20-20, 14-27, 6-14) – hosszabbítás után

Férfi kosárlabda felkészülési kupa, elődöntő. Pécs, 100 néző.

PVSK: Haynes-Jones 31/21, Illés 11/6, Goldring, Ivosev 17, Brkics 16.

Csere: Bíró O. 4/3, Meleg G. 5, Doktor, Hőgye, Kalmár.

Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Oroszlány: Ihring 17/12, Parrish 19/3, Carev 1, Minchev 13/3, Molnár M. 10.

Csere: Garamvölgyi, Milisavljevics 21/12, Ruják 9/3, Dorogi 2, Mucza 2, Tóth B..

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában