Kosárlabda

2021.11.23. 08:56

A továbbjutás múlhat a mai összecsapáson – a Kayserit érkezik Pécsre

Az őszi szezon legfontosabb mérkőzése vár az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatára: amennyiben legyőzi ma (18.00) a török Kayserit a Lauber Dezső Sportcsarnokban Csirke Ferenc együttese, szinte biztosan továbbjut az Európa-kupa legjobb 32 együttese közé.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Az elmúlt három mérkőzés nem úgy sikerült a pécsiek a számára, ahogy szerették volna. Bár, gyorsan hozzá kell tenni az NB I.-ben a mezőny két legjobb csapatától, a Szekszárdtól és a Soprontól kaptak ki, az Európa-kupa előző körében pedig a szintén jó erőkből álló izraeli Ramla vendégeként szenvedtek vereséget. Ma 18 órától viszont mindent jóvátehetnek Wentzelék, ugyanis győzelem esetén szinte biztosan továbbjutnak az Ek-csoportjukból.

A sorozat legjobb 32 csapata közé a 12 csoport első és második helyezettjei menetelhetnek tovább, valamint a nyolc legjobb csoportharmadik. A PEAC jelenleg a D-jelű kvartett harmadik helyén áll (az Aydin és a Ramla mögött), de az eddigi négy mérkőzésen aratott két sikerével (és pontarányával) nagyon előkelő helyen áll a harmadik helyezettek különversenyében, ahol pontegyenlőség esetén a győzelmek száma, majd a pontkülönbség dönt.

A sikerért járó két pontot azonban most sem fogják ingyen adni, ráadásul az ellenfél az a Bellona Kayseri lesz, amely Törökországban 71-63-ra megverte a baranyaiakat. Utána viszont nagyon nem ment a törököknek, hiszen azóta egy meccset sem tudtak megnyerni – sem a bajnokságban, sem a nemzetközi porondon.

A klub felhívja a szurkolót figyelmét, hogy a ma 18 órakor kezdődő mérkőzés – a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően – csak védettségi igazolvány birtokában látogatható, valamint a lelátón kötelező a maszkhasználat is.

A D csoport állása: 1. Nesibe Aydin (török) 3 győzelem/1 vereség (314-275), 2. Elitzur Ramla (izraeli) 2/2 (299-287), 3. NKA Universitas PEAC 2/2 (287-286), 4. Bellona Kayseri (török) 1/3 (266-318).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában