Kosárlabda

2021.11.03. 20:17

Kikapott Izraelben a pécsi együttes

Többször is vezetett, de végül 66-56-ra kikapott az izraeli Ramlától a NKA Universitas PEAC a női kosárlabdacsapata az Európa-kupa csoportkörének negyedik fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: L. L.

A pécsiek a vasárnapi, Szekszárd elleni rangadó után egyből Budapest felé vették az irányt, ahonnan hétfőn reggel Tel Avivba repültek. A szigorú beutazási feltételek miatt, a repülőgépre való felszállás előtt, majd Izraelben, egy hatalmas katonai sátorban is PCR koronavírusteszt várt rájuk. Amíg az utóbbinak megjött az eredménye, addig karanténba helyezték őket. Szerencsére az összes teszt negatív lett, így végre elutazhatott a magyar együttes szerdai Európa-kupa ellenfele otthonába, Ramlába.

A felek pécsi párharcát – a D-csoportot 2 győzelemmel és 1 vereséggel vezető – PEAC nyerte meg 90-83-ra, így a nagyobb teher az izraeliek vállát nyomta. Azonban ez a teher inkább motiválta, mint hátráltatta a hazaiakat, akik valamelyest jobban, lendületesebben kezdtek a mieinknél. Az első negyed szoros csatát hozott, de végig a Ramla vezetett néhány ponttal. A második etapban, 28-27-as hazai vezetésnél, többször is támadhatott a fordításért a Pécs, ami végül Wentzel két büntetőjével össze is jött. A mérkőzésen először így Sarokéknál volt az előny, amit 3 pontosra növeltek a nagyszünetig (37-40).

A második félidő pécsi pontokkal indult, Marshall, majd Kiss Virág volt eredményes. A 7 pontos különbséget azonban gyorsan ledolgozták az izraeliek, így folytatódott a kiélezett csata. Egyik fél sem tudott meglépni a, de az utolsó negyedet is a PEAC kezdhette (4 pontos) előnnyel. A záró etapban viszont nagyon nem ment a játék Wentzeléknek, 10 perc alatt összesen 3 pontot szereztek, amire sajnos ráment a meccs is.

A csoportból való továbbjutásra azonban még minden esély megvan, a PEAC legközelebb november 24-én lép pályára az Európa-kupában, amikor a török Kayserit fogadja Pécsett.

Neve David Ramla (izraeli)–NKA Universitas PEAC 66-56(23-20, 14-20, 12-13, 17-3)

Női kosárlabda Európa-kupa, 4. forduló, Ramla.

Neve David Ramla: BARON 14, Eisner 2, Shalom 1, JOHNSON 15/3, CANNON 27. Csere: Hannoun 7/3, Nesher. Vezetőedző: Shira Haelion.

PEAC: Dudásová 5/3, Wentzel 11/3, MARSHALL 12/3, Nelson6, KISS V. 15. Csere: Brajkovic, Szücs R. 5/3, Sarok 2, Selcova. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában