Úszás

2021.11.17. 11:38

Hartmann két korosztályban is rekordot döntött

Szép eredményeket értek el a baranyaiak a XVII. Rövidpályás Országos Bajnokságon Kaposváron a Csik Ferenc versenyuszodában. A négynapos versenyen remekeltek a fiatal tehetségek, ugyanis rengetegen javították meg egyéni legjobb idejüket, de néhányan országos csúcsot is úsztak.

Móga Richárd

A torna egyik legjobbja a bombaformában lévő Hartmann Máté volt, aki a várakozáson felül teljesített. A 16 esztendős sportoló négy számban állt rajthoz, mindegyiken egyéni csúcsot úszott, ráadásul 800 méter gyorson két korosztály, a 16 és a 17 évesek csúcsát is megdöntötte, amely a felnőttek között az ötödik helyre volt elég.

– Magamat is megleptem az eredményekkel, főleg a 800 gyorssal, ahol sikerült megdöntenem a korosztályos csúcsot – vélekedett Hartmann.

Az ifjú mohácsi versenyző, Kocsis Ádám is kellőképpen bizonyított a felnőttek között, hiszen az 50 méteres mellúszás korosztályos országos csúcsát átadta a múltnak, miután a 32:70-ről 32:19-re javította a rekordot.

A mohácsi örömökből a folytatásban sem volt hiány, ugyanis kiválóan szerepelt a mohácsi egyesület kismedencés edzője, Czakó Andrea is, aki két hónapja azt a célt tűzte ki magának, hogy visszatér a felnőtt mezőnybe. Mindez annyira jól sikerült, hogy tartalékosként a 17. helyig úszott.

Ezenkívül pazar teljesítményekkel rukkolt elő a PSN kiválósága, Kenderesi Tamás, aki egy hónapja kezdte meg a felkészülését, de Jászó Ádám is, aki minden számában javítani tudott egyéni legjobbján, és alig maradt le a dobogóról.

– Sikerült egy szám kivételével mindenből egyéni csúcsot úsznom – kezdte Jászó Ádám. – A verseny előtt két héttel beteg lettem, de ahhoz képest szerintem nagyon jó helyezéseket értem el, és biztató időket sikerült úsznom. Legközelebb az év végi cikluszáró versenyen fogok indulni, ahol szeretném megjavítani az egyéni legjobbjaimat – értékelt a pécsi úszó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában