Kézilabda

2021.11.11. 18:23

Később biztosan visszatér Danyi Gábor a kispadra

Csupán néhány hónaposra sikeredett Danyi Gábor siófoki kalandja, miután az NB I.-ben szereplő női kézilabdacsapat hétfőn bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája-győztes edző távozik a tizedik helyen álló Balaton-parti klub éléről. A pécsi tréner csalódott, de leszögezte, hogy semmitől sem ment el a kedve.

Munkatársunktól

Siófok 20210908 Kézilabda 2021 nõk nõi NBI NB1 Siófok Gyõri ETo KC Gyõr Fotó Dömötör CSaba Nemzeti Sport Danyi Gábor

Forrás: MW

Fotó: Domotor Csaba

– Csalódott, dühös vagy kiábrándult?

– Csalódott vagyok – válaszolta a Nemzeti Sportnak Danyi Gábor, aki a Mosonmagyaróvártól elszenvedett 48-29-es vereség után felajánlotta lemondását, amelyet a klubvezetőség végül elfogadott. – Nem sikerült, amit megvalósítottunk volna. Vannak helyzetek, amikor az ember jót akar, de nem jön össze. Ezt be lehet látni így, teljesen normálisan is, és Zdravko Zovkóval mi emellett döntöttünk, és azt mondtuk, ez így nem megy, nem passzol, nem működik. Annak viszont mindenképpen örülök, hogy a Ferencváros elleni utolsó, múlt szombati bajnokin azzal a játékkal, hozzáállással, mentalitással, küzdéssel és összetételben léptünk pályára, amit igazából szerettünk volna látni.

– Három plusz kétéves szerződést kötve kezdett bele nyáron a siófoki munkába, ami máris véget ért. Saját pályafutását tekintve mi a legnagyobb tanulsága az elmúlt időszaknak?

– Mindig tanul az ember és tanulnia is kell, az elkövetett hibákat nem szabad megismételnie. Talán néhány játékosban túlságosan megbíztam, ebben hibáztam, de ezt bővebben nem szeretném kifejteni. A hozzáállás mindenkitől nagyon korrekt volt, és az elmúlt hónapokban is ez a mentalitás jellemezte a közös munkánkat.

– Mik a tervei a következő hónapokra?

– Jó lesz egy kicsit kifújni magam, mert nagyon sűrű, eseményekkel teli volt ez az év. Nem baj, hogy kézilabda nélkül telnek majd a következő napok, hetek vagy akár hónapok is. De nem kérdés, hogy látnak még engem kispadon. Egyvalamit mindenképpen szeretnék leszögezni: semmitől sem ment el a kedvem. Egy edző életében ez mindig benne van, de azt sem gondolnám, hogy bármi miatt is szégyenkeznünk kellett volna az elmúlt hónapok munkája kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában