Kosárlabda

2021.11.09. 11:57

Minden összejön a PEAC csapatának

Álomrajtot vett a PTE PEAC férfikosárlabda-csapata az NB II. Nyugati csoportjában.

A. M. R.

A pécsi együttes a nyitófordulóban egy végtelenül izgalmas és kiegyenlített mérkőzésen szerezte meg szezonbeli első győzelmét, ugyanis a négyből három negyedet is elvesztett, de a harmadik negyed olyannyira jól sikerül a PEAC számára, hogy végül egy ponttal felülmúlta a szombathelyi alakulatot. (87–86).

A második fordulóban sokkal könnyedebb diadalt arattak a baranyaiak, hiszen első idegenbeli szereplésük alkalmával felszántották a pályát a Dombóvári Kosársuli KE ellen. (75–103).

Ezt követően parázs hangulatú baranyai rangadóra került sor. A pécsi egyetemisták ellenfele az a Kozármisleny volt, amely a pécsiekkel ellentétesen szerepel, hiszen eddig egyetlen mérkőzését sem nyerte meg. Így a két csapat meccsén sem volt sokáig kérdés az, hogy melyikük a jobb. (103–86).

Második vendégszereplésük alkalmával sem maradt sokáig nyitott kérdés, ugyanis a MOGAAC egyetlen negyedben sem bírta igazán megközelíteni a pécsieket. (74–97)

A legutóbbi fordulóban hazai pályán léptek volna pályára az egyetemisták a Dávid Kornél KA csapata ellen, azonban ellenfelük nem utazott el a mérkőzésre, így várhatóan majd a jövőben jóváírják a baranyaiak 20–0-ás sikerét.

A hibátlan menetelési sorozatot a PTE PEAC tovább nyújtaná a péntek esti kulcsfontosságú mérkőzésén az MVM-OSE Lions II. ellen, ahol a szurkolókat igazi dzsemborival várják, hiszen dobóversenyre is sor kerül, de díjazzák a leghangosabb fanatikusokat is.

Ezek is érdekelhetik