Labdarúgás - NB III.

2021.12.09. 12:25

A mohácsiak bíznak a bennmaradásban

Sereghajtóként fejezte be az őszi idényt a harmadosztályban a Mohács labdarúgócsapata. Az újonc baranyai együttesnek ugyan volt pár meccsig tartó pontszerző szériája, azonban hosszú távon nem sikerült Kvanduk János alakulatának kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtania.

Móga Richárd

Forrás: Löffler Péter

Várakozásokkal telve, újoncként vágott bele a mohácsi klub a labdarúgó NB III.-as bajnokság küzdelmeibe, de minden bizonnyal jobb kezdést remélt a publikum. Egy feljutó gárda számára mindig óriási kihívás a magasabb osztályban való debütálás, és a legtöbb együttes nem is bírja azonnal megőrizni tagságát. Főleg egy olyan csapat, amely 10 éve, a játékosok többsége pedig sosem szerepelt a harmadik vonalban. 

– Nehézkes előszezon után, összecsapott felkészüléssel, rossz átigazolási politikával vágtunk neki a bajnokságnak – vélekedett Kvanduk János, a mohácsi tréner. – Az gyorsan kiderült, hogy a játék minden aspektusában messze vagyunk az osztály követelményeitől. Az eredményeink és a helyezésünk elszomorít, de az idényt mégsem tudom egyértelműen rossznak mondani. Sokat fejlődött a csapat, megőriztük a méltóságunk és a reményt is, hiszen a bent maradó helytől pontszámban nem kerültünk elérhetetlenül messze. 
 

Nem elég, hogy rutintalansággal küzdött a Mohács, de még a sérüléshullámmal és a szegényes játékosállománnyal is meg kellett birkóznia a csapatnak. Ráadásul a gólgyárost, Schmidt Zsoltot már a szezon korai szakaszában elvesztette sérülés miatt az alakulat, pedig a góljaira igencsak szükség lett volna. Ezt jól mutatja az is, hogy a húsz fordulóból csak hét bajnokin volt kerettag, de három találattal így is vezeti a házi góllövőlistát. Mindezek miatt voltak játékosok, akik egy teljesen új szerepkörbe kényszerültek. 
 

– Nagyon megörültem, amikor csatárként voltam kezdő – nyilatkozta Menyhei Gergely, a csapat egyik játékosa. – Számomra ez egy új poszt volt, ezért hatalmas kihívásként tekintettem rá. Az elején kicsit idegen volt még, de megkedveltem nagyon a meccsek során. Sikerült alkalmazkodnom a poszthoz, de persze van még hová fejlődnöm, és remélem, a jövőben gólokkal is tudom segíteni a gárdát. 
 

Az egészen biztos, hogy a Mohács tavasszal sem fog feltett kézzel érkezni a bajnokikra, és mindent megtesz a csapat annak érdekében, hogy kivívja a bennmaradást. 
 

Nem számíthatnak a kapitányukra
Schmidt Zsolt, a klub egyik legrutinosabb tagja úgy véli, hogy nagyon sok összetevője van az őszi szereplésüknek. – A szívünk mindvégig a helyén volt, azonban a fordulópontokból nem jöttünk ki jól – fejezte ki véleményét a mohácsi labdarúgó. – Minden területen előrébb kell lépnünk, hogy eredményesebben szerepeljünk. A közönségkedvenc spíler játéka még várat magára, ugyanis a porcműtéte alkalmával kiderült, hogy nagy a baj, és egy újabb műtét, egy úgynevezett mozaikplasztika vár a játékosra. Ráadásul a félépülés több mint hat hónapot vesz igénybe a beavatkozás után. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában