Úszás

2021.12.19. 17:46

Jakabossal döntött a kvartettünk csúcsidőt

Két magyar érdekeltségű döntőt rendeztek az abu-dzabi rövid pályás úszó-vb első napján.

Móga Richárd

Fotó: Shutterstock

A várakozásoknak megfelelően a baranyai születésű Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen döntőbe került, ahol végül hetedikként csapott célba. Nem sokkal később azonban ismét a fináléban bizonyíthatott, ugyanis a Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Pádár Nikolett, Késely Ajna négyes bejutott a legjobbak közé. A magyar kvartett országos csúcsot úszott 4x100 méter vegyesen, és szintén hetedikként abszolválta a versenyt a lánycsapat.

A megmérettetés másnapján Jakabos 200 pillangón is döntőt úszhatott. Novemberben a kazanyi Európa-bajnokságon ebben a számban negyedik lett, azonban most a hatodik legjobbnak bizonyult egy rendkívül erős mezőnyben.

A mieink egyik legjobbja, Szabó Szebasztián tartalmas vasárnapot tudhatott magáénak, ugyanis mindenek előtt középdöntőben mutathatta meg magát 50 pillangón, ahol elsőként fejezte be a futamát, ráadásul a legjobb idővel bejutott a mai fináléba is.

Ezt követően még nagy feladat várt a 25 esztendős sportolóra, ugyanis 50 méter gyorson döntőt úszhatott a rövid pályás úszó-világbajnokság harmadik napján. Ő rajtolt a legjobban, és az első hossz alkalmával még az élmezőnyben haladt, azonban a fordulást követően kissé visszaesett, és végül a hetedik helyen zárta a próbatételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában