Birkózás

2021.12.08. 11:07

Második helyen végzett a PTE a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságán

Második helyen végzett a Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban megrendezett Birkózó MEFOB-on, vagyis a sportág Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságán.

A. M. R.

Forrás: PTE

Az idei megmérettetést az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) szervezésében, az egri Leányka úton, az Eszterházy-csarnokban rendezték meg, amelyen 17 felsőoktatási intézmény 112 hallgatója mérkőzhetett meg kategóriájának bajnoki címéért. A verseny lebonyolításában pedig a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Magyar Birkózók Szövetsége, valamint az Egri Városi Sportiskola is segédkezett.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, minden versenyzőnek orvosi vizsgálaton kellett átesni a próbatétel megnyitója előtt. Ezt követően a mérlegelésre került sor, majd ünnepélyes megnyitó keretében köszöntötték a 2021-es év indulóit.

Külön örvendetes, hogy az idei megpróbáltatáson rekord létszámú résztvevő (112 hallgató) jelent meg a Birkózó MEFOB-on, így a küzdelmek három szőnyegen zajlottak.

Különösebb meglepetés az idei esztendőben sem történt, ugyanis a legeredményesebb csapat ezúttal is a Testnevelési Egyetem lett, amely mindhárom szakágban három-három országos bajnoki címet szerzett. A bajnokság összesített csapatversenyét idén is a Testnevelési Egyetem nyerte meg, megelőzve a Pécsi Tudományegyetemet. A dobogó harmadik fokára pedig a Semmelweis Egyetem tanulói állhattak fel.

 

Teljesítményének köszönhetően 2021. évi egyetemi-főiskolai országos bajnoknak mondhatja magát öt PTE hallgató is: Bak Barnabás (77 kg), Beringer Fatime (50 kg), Fata Nóra (55 kg), Dollák Tamara (59 kg), Fülöp Álmos (70 kg).

További pécsi dobogós helyezések: Németh Sára 3. hely (53 kg), Hárs Barbara 2. hely (76 kg), Huszár Martin 2. hely (90 kg), Járfás András 2. hely (72 kg), Németh Zsolt 3. hely (77 kg), Dorner Ágoston 3. hely (86 kg), Járfás András 3. hely (74 kg), Németh Zsolt 3. hely (74 kg), Bak Barnabás 2. hely (79 kg), Dorner Ágoston 3. hely (86 kg).

Érem nélkül végeztek, de remekeltek: Németh Veronika, Krebsz Botond, Pintér Attila, Márkus Martos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában