Úszás

2021.12.29. 10:25

Nem került terítékre az úszás az ünnepen Konykoly Zsófinál

Sűrű éven van túl Konkoly Zsófia, a PSN Zrt. kiválósága, akit a paralimpia előtt még sérülés sújtott, azonban a tokiói ötkarikás játékokon így is hengerelt, hiszen a pécsi lány három éremmel, köztük egy arannyal tért haza.

Móga Richárd

Fotó: Földi Imre

– Gyakran előjött az úszás az ünnepi vacsora idején? 
– A hétköznapok során sokszor beszélünk az úszásról, de most így ebben a karácsonyi időszakban igyekeztünk elengedni ezt a témát, és csak egymással foglalkoztunk és játszottunk. 

– Hogyan fogadták az egyetemen? 
– Nagyon kedves és végtelenül segítőkész embereket ismerhettem meg az egyetemen. Megérkezésemkor tapsoltak, és gratuláltak is nekem nagyon sokan, ami felemelő érzés volt. 
 

– Hogyan áll az újévi fogadalmakhoz? 
– Voltak évek, amikor megfogadtam dolgokat, azonban ezúttal nem teszek fogadalmat. Elképesztő, hogy mennyire kiszámíthatatlan az élet, főleg most ebben az időszakban. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy bármi megtörténhet, úgyhogy maximum arra készülök, hogy akármi is jöjjön, tudjak ahhoz alkalmazkodni. 
 

– Vissza szokta nézni a tokiói remeklését? 
– Alkalmanként szemügyre veszem. Igaz, mikor meghívnak valahova, akkor általában levetítik, így igazából ha akarnám se tudnám elkerülni. 
 

– Sikerült feltöltődnie? 
– Igyekeztem kihasználni az időt, így ahogy csak lehetett úgy érzem, hogy sikerült feltöltődni. Januártól minden visszaáll a „megszokott kerékvágásba”, kezdődhetnek a dolgos hétköznapok, és ismét jöhet a megszokott étrend is. 
 

– Mik a tervek jövőre? 
– A következő idényben sok világkupa lesz, illetve világbajnokság is, amire nagy erőkkel készülünk, és szeretnék minél jobb eredményt elérni ezeken a megmérettetéseken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában