Labdarúgás - nb III

2021.12.05. 18:04

Nem talált legyőzőre az ősz során a Kozármisleny (galéria)

Végig fölényben futballozva megszerezte szezonbeli tizenhatodik győzelmét a Kozármisleny labdarúgócsapata az NB III. Közép-csoportjának huszadik fordulójában a Mohács ellen.

M. R.

Fotó: Laufer László

A 2021/22-es naptári év utolsó labdarúgó harmadosztályú mérkőzése Kirchner György Krisztián díjazásával indult, ugyanis a 28 esztendős játékos 125. bajnoki meccsét játszhatta a Kozármisleny színeiben.

Az első percekben mindkét együttes próbált megbarátkozni a nem túl szívélyes pályával, és az időjárási körülménnyel. Nem sokkal később a mislenyi gárda felvette a találkozó ritmusát, majd ráerőltette akaratát ellenfelére.

Szinte mindvégig a mohácsi térfélen zajlott a játék, de Kvanduk János alakulata egyszer-egyszer remek kontra után lövéssel fejezte be akcióját.

A párharc első góljára fél órát kellett várni, miután az ünnepelt Kirchner remekül tette be laposan a védelem mögé a játékszert, amit Hampuk elsőre a kapusba bombázott, majd a kipattanót bekotorta a kapuba. Percekkel később a hazai csapat Szabó távoli lövésével megszerezte a második gólját is. A szépségdíjas találat után még Aczél Zoltán, a mislenyi vezetőedző is megtisztította a gólszerző cipőjét.

A második félidő elején a mislenyi kapufa csattant, és Somogyi már nem érte volna el a szöglet utáni fejest, de a háló érintetlen maradt. A hajrában a vendég gárda egy remek támadás végén mattolta a mislenyi védelmet, így kiélezetté tette az utolsó perceket, de az eredmény már nem változott.

HR-Rent Kozármisleny–B Build Mohács 2-1 (2-0)

Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 20. forduló. Vezette: Kakuk (Bereczki, Juhász)

Kozármisleny: Somogyi Kónya, Gajág, Berdó, Turi Nagy E. (Wittrédi, 81.), Vajda (Kiszely, 81), Szabó D. (Loch P., 69.) HampukKirchner (Bischoff, 90.), Csernik (Varga, 81). Edző: Aczél Zoltán.

Mohács: Farkas Hetényi, Ignácz (Berkovics, 90.), Forró, Müllerlei Kiss I. (Nagy Zs., 68.), Dér (Brukner, 90.), Vég, Izsák Gellén (Bódis, 90.), Menyhei (Marton, 74.). Edző: Kvanduk János.

Gólszerzők: Hampuk (31.), Szabó D. (37.) ill. Gellén (84.)

További eredmények: Paks II.Gerjen 8-0, MonorMakó 1-0, IváncsaFerencváros II. 4-0, RákosmenteDabas 1-4, SzekszárdDunaújváros 2-5, HódmezővásárhelyCegléd 3-3.

Az állás (20 csapat): 1. Kozármisleny 52 pont, 2. Dunaújváros 45, 3. Makó 39,...20. Mohács 7.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában