Futsal

2022.01.05. 13:09

A hullámzó ősz után még jobban éhezik a sikerre a PEAC

Egy gyakorlatilag teljesen megfiatalodott társasággal vágott neki a 2021/22-es szezonnak a PEAC NB II.-es férfifutsalcsapata, így nem is lehet pálcát törni a pécsi együttes feje felett, még ha el is maradnak a tavalyi szereplésüktől.

A. M. R.

Forrás: Laufer László

Fotó: Laufer László

A klub az idény ezen szakaszán az elmúlt szezonban a hetedik helyen tanyázott, és 21 pontot szerzett, ráadásul 62 kapott gólja mellett 65 alkalommal vette be ellenfele kapuját. Ezekben a mutatókban mind elmarad a baranyai együttes idén, ugyanis jelenleg két hellyel hátrébb áll a gárda a bajnokságban és négy ponttal kevesebbet gyűjtött. Az, hogy ősszel egy góllal többet kapott a PEAC, még eltörpül a korábbiak mellett, azonban a tizenöttel kevesebb lőtt gól igencsak hiányzik a pécsi egyetemistáknak. 

– Volt már sokkal jobban induló idényem is – kezdte Vénosz Soma, aki ezidáig 14 meccsen 11-szer talált be. – Igyekeztem megbízható teljesítményt nyújtani, azonban ez nem mindig sikerült. Az utóbbi meccseken javuló formát hoztam, így bízom benne, hogy megmarad ez a tendencia. 
A PEAC sok esetben az utolsó percekben bukott pontokat, így nem véletlen, hogy tervben van 1-2 olyan játékos igazolása, akik rutinjukkal segítenék a csapat teljesítményét, és hozzájárulnának a védelem megszilárdításához. Ezzel bizonyára lehetőség nyílna arra, hogy a hullámzó forma helyett a kiegyensúlyozottság uralkodjon. 
Néhány éven belül feljutna az élvonalba a PEAC futsalcsapata

– Az új csapat építése hosszú folyamat, ráadásul ez tükröződik az eredményeken is – vélekedett Vénosz. – Nem bírtunk folyamatosan jól teljesíteni, főleg hazai pályán kellett volna több pontot szereznünk. Reméljük, hogy a tavaszi szezonban ez változik és megszerezzük az egyik felsőházi rájátszást érő pozíciót. 
A klub vezetőedzője, Élő Tibor is úgy fogalmazott, hogy mindentől független szeretnének fejlődni, ugyanis néhány éven belül az első osztályban szeretnének szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában