Labdarúgás

2022.01.23. 19:24

A Kozármisleny nyerte a Szentlőrinc főpróbáját

Mindkét labdarúgó NB III.-as együttes sikerrel vette a hétvégi edzőmérkőzését, míg a másodosztályú Szentlőrinc a két ütközetéből egyet sem nyert meg.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Nagy skalpot gyűjtött be a Kozármisleny labdarúgócsapata, még ha csak felkészülési mérkőzésről is van szó, ugyanis az NB III.-as éllovas a másodosztályban szereplő szentlőrinci csapatot győzte le idegenben.

 

Már az időjárás komplikálttá tette a Szentlőrinc szereplését, ugyanis a felkészülési meccsek előtt nem sokkal derült ki, hogy a lőrinci alakulat mindkét edzőmeccsét a saját műfüves pályáján játszhatja. A szakmai stáb két együttesre osztotta a keretet, hogy mindenki megfelelő terheléshez jusson.

 

Először a horvát másodosztályú NK Osijek volt Marián Sluka tanítványainak az ellenfele, ahol egy jó iramú összecsapáson kétgólos döntetlen született. A folytatásban a Kozármisleny következett, ahol két fiatal is debütálhatott, hiszen Pataki Armand és Basics Zsolt először ölthették magukra az NB II.-es meccsszerelést.

 

A mislenyi gárda sok hiányzó ellenére bevette a házigazda kapuját, azonban vezetőedzőjük, Aczél Zoltán is úgy fogalmazott, hogy azon kívül, hogy megnyerték a mérkőzést, sok pozitívum nem volt a játékukban. Kijött a fáradtság, azonban a Kozármisleny számára van még három hét arra, hogy a hibákat kijavítsa, viszont a Szentlőrinc már élesben bizonyíthat majd a PMFC ellen.

 

Szentlőrinc–NK Osijek II. 1–1 (0–0)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés, 1. mérkőzés.

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Hesz, Tamás, Nagy (Kiss-Szemán) – Biben, Havas, Törőcsik – Drljo (Pretzl), Bányai, Harsányi. Edző: Marián Sluka.

Gólszerző: Harsányi

 

Szentlőrinc–HR-Rent Kozármisleny 0–1 (0–0)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés, 2. mérkőzés.

Szentlőrinc: Hajagos – Keresztes, Nagy, Németh – Farkas, Török, Jancsó (Pretzl), Kiss-Szemán (Pataki) – Sinanovic (Blasics), Vintonji, Maduka (Slavonics). Edző: Marián Sluka.

Kozármisleny: Somogyi – Kónya, Horváth, Berdó, Turi – Beke, Takács – Szabó D., Vajda, Tóth Z. – Hampuk. Cserék: Pacéka, Horvát, Loch, Kozics, Bischoff, Kiszely, Romvári. Edző: Aczél Zoltán.

Gólszerző: Szabó D.

 

Ez következik (01.26): Várdaróc FC–Kozármisleny., (01.30.): PMFC–Szentlőrinc.

 

A párharc előtti havazás miatt ugyan nem voltak ideálisak a körülmények, ennek ellenére számos remek játékelemmel szolgáltak a mohácsi játékosok a jánoshalmai vendégszereplés során. Kvanduk János is elégedett volt a csapatával a fölényes győzelmet követően, és elmondása szerint sokkal több olyan, számára tetsző dolgot látott az együttesétől, mint az előző meccseken. Szerdán ismét,  várhatóan jobb időjárási körülmények között léphetnek pályára a Paks második számú csapata ellen.

 

Jánoshalmi FC–B Build Mohács 0–4 (0–1)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Mohács: Farkas – Bódis, Izsák, Forró, Müllerlei – Nagy, Vég, Dér, Spannenberger – Menyhei, Csernik. Cserék: Hetényi, Gellén, Kiss, Berkovics, Szabó. Edző: Kvanduk János.

Gólszerzők: Menyhei, Spannenberger, Gellén, Kiss.

Ez következik (01.26): Mohács–Paks II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában