PEAC

2022.01.06. 12:58

A PEAC hosszú távú gondolkodása már a tavalyi évben is érezhető volt

Rendkívül sikeres évet zárt a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club.

Szabó Dániel

Pető Zsolt lett az év sportolója a PEAC-nál

Fotó: MW

A PEAC 2020-ban lefektetett egy új, 10 éves távlatban gondolkodó stratégiát, amely hatásai már a 2021-ben is érezhetőek voltak. Az egyes szakosztályok kiemelkedő sport­eredményein túl jelentős fejlesztések is megvalósultak. 

 

– Egyesületünk stratégiája a „Tudás és sport” névre hallgat, amelynek már az elmúlt esztendőben számos elemét meg tudtuk valósítani – nyilatkozta Ács Pongrác, a PEAC elnöke. – Meghonosítottuk a szolgáltatásszemléletet, továbbá jelentős fejlesztéseket valósítottunk meg a marketing területén. Komoly előrelépést értünk el egy egészségügyi háló kialakításában, hiszen a sérült sportolóink számára komplex vizsgálatot, rehabilitációt tudunk biztosítani. Ahogy a stratégiánk szlogenje is hirdeti, egyetemi egyesületként kiemelt prioritásként kezeljük a tudást, melynek keretében idén 30 edző és 20 technikai munkatárs számára két féléves PEAC Akadémia képzést tartottunk. 

 

Az egyesület életében 2021 mérföldkőnek tekinthető infrastrukturális vonatkozásban is, hiszen hosszú évek otthontalansága után labdarúgók és birkózók is otthonra leltek a Stadion utcában. Mint Ács Pongráctól megtudtuk, a sporttelep fejlesztése a jövőben is folytatódni fog, hiszen a birkózók otthonául szolgáló csarnok felújítására a forrás rendelkezésre áll és az új kézilabda-munkacsarnok közbeszerzése is megindult. 

 

A fejlesztések mellett a kiváló eredményekből sem volt hiány az előző esztendőben. 

 

– Három eredményt kiemelnék: a vajdasági asztaliteniszezőnk, Pető Zsolt olimpiai szereplését, Szabó Alexandra bocciásunk kontinensbajnoki címét és Ladover Bálint muay thai világbajnoki első helyezését – hangsúlyozta Ács. – A férfiasztalitenisz-csapatunk megnyerte az Extraligát, indult a Bajnokok Ligájában. Birkózás tekintetében is nemzetközi eredményekről beszélhetünk, hiszen Soliman Yasmine kadet világbajnokságon 5. helyen zárt. Futsalosaink stabil szereplői az NB II.-nek, női kézilabdásaink nem sokkal maradtak el az NB I. B-be való feljutástól, de a fiúk is az NB II. élmezőnyéhez tartoznak. Az NB II.-es férfikosár-csapatunk az előző idényben négyes döntőt játszhatott, míg a PEAC kisebbségi tulajdona mellett működő női együttes kiválóan szerepel a magyar élvonalban és helytállt a nemzetközi porondon is. Labdarúgóink is jó évet zártak, hiszen versenyben vannak a megyei I. osztály bajnoki címéért. Vízilabdázó fiaink ugyancsak közel voltak az OB I. B-hez, a pólós lányaink nyakába pedig bronz került a MEFOB-on. A legnépesebb szakosztályunk jelenleg a röplabda. Női felnőttcsapatunk tett egy rövid próbálkozást az NB I.-ben, de reméljük, hogy a kiváló szakmai munkának köszönhetően, a lány- és a fiúgárdánk is szerepel még az első osztályban. A vívóink eredményei is magukért beszélnek, hiszen a hazai és a nemzetközi versenyekről is érmekkel térhettek haza. 

 

Az asztalitenisz-szakosztály tarolt 2021-ben

 

Ács Pongrác a küzdősportolókkal folytatta a sort, Ladover Bálint mellett kiemelte Schwindli Hajnalkát és Melis Bálintot is, akik a kick-box Eb-n lettek bronzérmesek. 
– Parasportolóink is egyre szebb eredményeket érnek el – mondta a PEAC elnöke. – Boccia tekintetében Szabó Alexandra Eb-aranya és párosban szerzett ezüstje az idei csúcs, de csörgőlabdásaink, kerekesszékes kosaraink és vaktekéseink is egyre jobban szerepelnek. 
 

 

Díjakat is osztottak

A PTE-PEAC 2021-ben hagyományteremtő jelleggel hívta életre az év sportolója választást. 
Az év sportolója: Pető Zsolt, asztaliteniszező – egyéniben és csapatban is szerepelt az olimpián a szerb válogatottal, megnyerte az Extraligát a PEAC-cal. 
Az év utánpótlás-sportolója: Soliman Yasmine, birkozó – magyar bajnok, kadet-vb ötödik helyezett. 
Az év parasportolója: Szabó Alexandra, boccia – egyéniben Eb-győztes, párosban Eb-ezüstérmes. 
Az év felnőttcsapata: PTE-PEAC Kaloh-Méh, Asztalitenisz – Extraliga-győztes, Bajnokok Ligája-induló. 
Az év utánpótláscsapata: PEAC U19, asztalitenisz – korosztályos magyar bajnok. 
Az év felnőttedzője: Mogyorósi András, kerekesszékes kosárlabda – Magyar Kupa-ezüstérmes. 
Az év utánpótlásedzője: Orosz Gábor, asztalitenisz – a PEAC U19-es magyar bajnok csapatának edzője. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában