Cselgáncs

2022.01.18. 12:26

Az év vége jól sikerült a Virradat SE cselgáncsozóinak

Az előző év végét nagyon megnyomták a Virradat SE cselgáncsozói, akik motiváltan készülnek a hétvégén rajtoló új idényre. Ehhez pedig hozzájárul, hogy beköltözhettek már a szinte teljesen kész, új csarnokukba is.

Kvanduk Bence

Forrás: R. A.

Bár az előző év elején kevesebbszer számolhattunk be a Virradat SE dzsúdósainak sikeréről, az év végén szállították a szépen csillogó érmeket.

– Az év vége bejött, mert Schönberger Máté a korosztályában magyar bajnok lett, és az U23-as mezőnyben és a juniorok között egyaránt harmadik, így bekerült a Heraklészba. Az első osztályú felnőtt Ob-n Kárpáti Gábor a harmadik helyet érte el. A Diák „C” Ob-n lett egy magyar bajnok (Perjás Soma), egy harmadik (Perjás Noel) és egy ötödik (Ádám Dusán) helyezettünk is. Ahhoz képest, hogy még tart a pandémia, ez nem rossz eredmény – értékelt Romváry Attila, az egyesület cselgáncs szakosztályának vezetője. – A Covid után nem az a létszám jött vissza, ami előtte volt. Nagyon sokan megijedtek.

 

Mostanra viszont kezd realizálódni a helyzet. Illetve nagyon fontos, hogy december közepén új terembe költöztünk. Még nincs teljesen kész, de már így is nagyon jó. 

Az edző úgy látja, mindenki nagyon várja a folytatást, s legjobbjaik külön munkát is vállalnak. Hétvégén pedig a felnőttek és a juniorok már bele is vágnak az újabb versenyszezonba. 

 

– Máté majd megy a Magyar Judo Szövetség egyhetes táborába. Motivált, végigedzettük a decembert. Ő most lett elsőéves junior, ami azért jó, mert a legjobbak kiöregedtek ebből a korcsoportból. Ha ő ezt a munkát folytatja, részt tud venni a központi edzéseken és ezeken a táborokon, akkor szép eredményei lehetnek. Ugyanígy a tavalyi diák „C”-sek, akik szintén feljebb léptek. Köztük is van egy motivált mag – folytatta, hozzá téve, jóslatokba nem bocsátkozna. – Bizakodó vagyok ezzel az évvel kapcsolatban. Máté, ha nem jön közbe sérülés, betegség, nagyon szép idényt produkálhat. Megtesz ezért mindent. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában