Labdarúgás

2022.01.22. 18:33

Csapatként fejlődik a PMFC csapata

Hazaérkezett Törökországból a PMFC labdarúgócsapata, amely a jövő héten kezdődő NB II.-es tavaszi nyitányra hangol. A tábor még közelebb hozta egymáshoz a játékosokat, s hasznos munkát végeztek jó körülmények között.

Kvanduk Bence

Hegedűs Márkékat még közelebb hozta egymáshoz a török edzőtáborban eltöltött idő

Fotó: L.L.

Hazaérkeztek a PMFC labdarúgói a török edzőtáborból, ahol tényleg megtehették, hogy csak a futballra koncentrálnak minden mást kizárva. 

– Remekül éreztük magunkat, jó körülmények között tudunk készülni egy nagyon szép helyen és jó időben – kezdte kérdésünkre Hegedűs Márk, a Pécs támadója. – Sokkal jobb, hálásabb így edzeni. A pályák minősége, a konditerem, a szobák is kiválóak voltak az időjárás mellett. Minden adott volt ahhoz, hogy felkészüljünk rendesen a bajnoki szezonra. 

 

Természetesen volt idejük arra is a játékosoknak, hogy még jobban megismerjék egymást. 

– Sok csapatprogram volt a tréningeken és az edzőmeccseken kívül. Ez még inkább összekovácsolta a brigádot. Az amúgy is családias közeget még jobbá kovácsoltuk – folytatta a szélső. 

 

Most, a rövid felkészülés ellenére, a stábnak volt lehetősége több mindenre időt szánni. 

– Próbáltunk mindenre odafigyelni. Igyekeztünk taktikailag előrébb lépni, a pontrúgásokon fejleszteni, illetve fontos volt, hogy mindenki megkapja a számára szükséges meccs­terhelést. Voltak nagyon jó hangulatú, de komoly edzések, amin a technikai készségek voltak fókuszban – árulta el Hegedűs, aki szerint nem lesz nehéz most visszaszokni a magyar pályákra. – Profi labdarúgók vagyunk, és azt csinálhatjuk, amit szeretünk! A körülményeket félre kell tennünk, az a feladatunk, hogy minél jobban alkalmazkodjunk. Szerencsére az új edzőközpontunk és a pályák minősége alkalmas arra, hogy érdemben tudjunk rajta dolgozni és meccset játszani. 

 

A Pécs tervezett programja borult. Törökországban eggyel kevesebb találkozót játszott, ráadásul egyszer az ellenfél is változott az utolsó pillanatban, a most hétvégi főpróbát a Pakssal pedig lemondták. 

– Az őszi szezonban volt egy ötmeccses széria, amikor mindenki egészséges volt. Akkor nagyon egységesek voltunk, ami az eredményekben is meglátszott. Ha ugyanígy tudunk dolgozni, akkor egy eredményesebb tavasz jöhet. A játékosok se akarnak még egyszer rossz szériába kerülni, amivel magunknak és a szurkolóknak is csalódást okoznánk – tekintett előre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában