Kosárlabda

2022.01.26. 08:18

Jól jött a kényszerszünet a PEAC csapatának

Most lehet egyet fújni, de a következő hetekben sorsdöntő mérkőzések várnak az NKA Universitas PEAC NB I.-es női kosárlabdacsapatára. Az alapszakasz hajrájában több élcsapattal is találkozik Csirke Ferenc együttese, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében pedig a Győrön át vezet az út a legjobb négy közé.

Szabó Dániel

Fotó: L.P.

Az NKA Universitas PEAC jelenleg az alapszakasz tabelláján az előkelő negyedik helyen áll, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a rivális Győr. Kiss Virágék emellett a nemzetközi porondon is megállták a helyüket ősszel, az Európa-kupa csoportköréből hibátlan hazai teljesítménnyel jutottak tovább, s csak egy labdán múlt, hogy nincsenek ott a sorozat legjobb 16 csapata között. 

 

– Van bennem azért hiányérzet – mondta lapunknak Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője. – Nagyon sajnálom, hogy a Győr és a Diósgyőr elleni idegenbeli meccsek közül egyet sem tudtunk megnyerni, illetve az Ek-ban is meg lehetett volna a továbbjutás. Összességében azonban nem lehetek elégedetlen, hiszen a bajnokságban még mindig a mi kezünkben van a sorsunk. Ha a Csata, Győr, Szekszárd hármasból kettőt legyőzünk, akkor mindenképp a legjobb négyben végzünk. 

 

A pécsiek az előző hétvégén a KSC Szekszárddal, ezen a héten pedig a Sopronnal csaptak volna össze, de végül mindkét gárda halasztást kért (koronavírus miatt). 

– Vannak olyan játékosaink, akiknek egy szabadnapjuk nem volt augusztus óta. Az idegenlégiósok karácsonykor sem tudtak hazamenni a családjukhoz, most így erre is lehetőség nyílt – mondta Csirke Ferenc. – Van összesen két és fél hetünk az első bajnokiig, majd lesz három és fél hetünk a kupáig, ami nagyon jól jön, hiszen utána ismét erőltetett menet vár ránk. 

 

Február 18. és 20. között Miskolcon rendezik meg a Killik László Magyar Kupa nyolcas döntőjét, ahol a négybe jutásért a Győrrel csap össze a PEAC. 

– Én a sorsolás előtt azt mondtam, hogy ha élcsapatot kapunk, akkor a Győrt szeretném – árulta el a tréner. – A Sopronnak és a Szekszárdnak nagyon erős a kerete, a Diósgyőr pedig otthon játszik. Rá egy hétre a bajnokságban is sorsdöntő meccset játszunk itthon a győriekkel, tehát többféle taktikára lesz szükségünk ellenük. Jó lenne, ha nem kellene mindent ellőni a kupában, és maradna újdonság a bajnokira is. 

 

A bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy a cél

Az alapszakaszt követően a legjobb nyolc csapat a rájátszásban folytatja a bajnokságot. Az első helyezett a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel csap össze az elődöntőbe jutásért egy két nyert meccsig tartó párharcban. 

A PEAC utolsó hat meccse az alapszakaszban: PINKK(február 1., 19.15, idegenben), Győr (február 26., 18.00, otthon), Csata (március 5., 18.30, i.), Cegléd (március 12., 18.00, o.), Szekszárd (az időpont egyeztetés alatt, o.), Sopron (az időpont egyeztetés alatt, o.). 

A Magyar Kupa-negyeddöntők (február 18.): TFSE-MTK–Sopron (13.00), NKA Universitas PEAC–Győr (15.30), BEAC–KSC Szekszárd (18.00), Csata–DVTK (20.30). Továbbjutást esetén a TFSE-MTK–Sopron párharc győztesével játszik a PEAC az elődöntőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában