Kosárlabda

2022.01.19. 20:06

Jól kezdett a Panthers, felőrölte Bíróékat a Falco

Óriásit küzdött, s sokáig ott volt a bravúr határán az éllovas Szombathely ellen a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. 14. fordulójából pótolt találkozón, de végül a vendégek felőrölték a fordulás után még kilenc ponttal is vezető Panthers-t.

Kvanduk Bence

a20210320_PVSK Veolia (fehér) - Zalaegerszeg NB i. kosárlabda mérkőzés _ LL_DN_ Pécs

A korai dobások jók voltak, s épp eléggé zavarták Benkééket a másik oldalon Goldringék, hogy az ő próbálkozásaik ne üljenek. Amikor pedig elkezdett volna belelendülni a Falco a játékba, Haynes-Jones érkezett a padról, aki remekül szállt be. Szinte rögtön két nehéz triplát értékesített védőről csont nélkül, ami átsegítette a nehezebb időszakon a pécsi gárdát. A négy-ötpontos előny viszont így sem tartott ki a negyed végére, egyre csökkent.

 

A második negyed első percei azonban már nem a PVSK-nak kedveztek, Brkics gyorsan falt-problémákkal szembesült, s Andrija Csirics kénytelen volt levenni az ezúttal is remekül támadó centerét. Ezt követően pedig szép lassan fordítani tudott a Falco, sőt, hat pontra hizlalta előnyét. A nagyszünet előtt azonban a vendégek elkezdtek kapkodni, így előbb Bíró szerzett labdát, majd az utolsó pillanatokban Bryson, aki egy óriási, egykezes, dudaszós zsákolással mutatta meg, hogy az éllovas a fordulást követően is izgulhat.

 

Az öltözőből óriási lendülettel tértek vissza a pályára Illésék, és egy 10-4-es rohanással állva hagyták a szombathelyieket, így a vendégek mestere kénytelen volt időkéréssel megállítani a Panthers-t. A rövid megbeszélés beválni látszott egészen addig, amíg Bryson kezébe nem került a labda, az amerikai kiscsatár ugyanis két csontnélküli hármassal pörgette fel újfent a Pécset, Bíró pedig kialakította a legnagyobb különbséget, 57-48-ra mentek a hazaiak. Ezt viszont ismét le tudták dolgozni Kellerék, sőt, a záró tíz percet már előnyből kezdhették.

 

Az utolsó negyedben már nem bírta a tempót a Pécs, s elkezdett lemaradni nem csak a saját rossz döntéseknek, de a kétes helyzetekben mindig a vendégeknek kedvező játékvezetői ítéletek miatt is, amik végig kísérték a találkozót. Egy ötperces 14-3-as futással alapozta meg a végjátékot a Falco, amiből nem tudtak felállni Brkicsék. A vereséggel pedig a Panthers lecsúszott az azonos mérleggel álló Paks mögé a tabellán, hiszen az egymás elleni találkozójukat nyerte, azaz a Pécs már az utolsó előtti, tizenharmadik helyen van.

 

A PVSK szombatra tervezett hazai Szolnok elleni találkozója elmarad a vendégek koronavírusos megbetegedései miatt. Ugyanígy a női A-csoportban az NKA Universitas PEAC sem játszhat, mivel a Szekszárd halasztást kért a fertőzöttjei miatt.

PVSK-Veolia–Szombathely 77-88 (21-20, 17-20, 21-20, 18-28)

Férfikosárlabda-NB I., 14. forduló. Pécs, 600 néző. Vezette: Papp P., Nagy V., Minár L. Pécs: Illés 5/3, Goldring, BRYSON 20/9, Ivosev 5, BRKICS 13. Csere: HAYNES-JONES 19/12, Bíró O. 7/3, Meleg G. 6, Farkas D. 2, Popadics, Doktor. Vezetőedző: Andrija Csirics. Szombathely: VÁRADI 11, Benke 2, Sövegjártó 3/3, Keller 10, Golomán 11. Csere: Baracs 10, Hawkins 1, Verasztó, PERL 31/3, Clark 9/6. Vezetőedző: Milos Konakov.

Ez következik (01. 30.): PVSK-Veolia–Sopron 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában