Férfikézilabda

2022.01.13. 11:39

Kell a szurkolók támogatása a magyar csapatnak

Csütörtökön elrajtol a férfikézilabda-Európa-bajnokság, s már a nyitó fordulóban jelenése lesz a mieinknek is, méghozzá hazánk fővárosában, a Budapest Arénában. A részben hazai rendezésű kontinenstornán Miklerék 20.30-tól Hollandiával csapnak össze kezdésképpen telt ház előtt.

Kvanduk Bence

Fotó: Domotor Csaba

Telt ház várja majd a magyar férfikézilabda-válogatottat az Eb-rajtján csütörtökön 20.30-kor a Budapest Arénában. Természetesen akiknek nem maradt jegy, az a tévé képernyője előtt szurkolhatja ki a mieink sikerét Hollandia ellen. A találkozót az M4 Sport adja a spanyol-cseh találkozót követően, majd Sunajkóék meccse után ismétlésről a horvát-francia összecsapást is megmutatják. 

 

– Majdhogynem teljesen rendbe jött a derekam, jót tett neki az a plusz két nap pihenő. Nem tudom megsaccolni, mi vár majd rám mérkőzések közben, én egyébként is mindig csak a következőre készülök, most is a hollandok járnak az eszemben. A családom tagjai minden meccsünkön ott lesznek, ők a legnagyobb szurkolóim, ha abban a nagy arénában ellátok odáig, integetni fogok nekik. Kíváncsian várom, hogy húszezer szurkoló milyen hangulatot teremt, remélem, a lelátókon torkaszakadtából fog üvölteni mindenki hatvan percen keresztül. A csapatunk éhes a sikerre – nyilatkozta Bánhidi Bence, a Pick Szeged válogatott beállója. 

 

Persze kell is a szurkolók támogatása a csapatnak a részben hazai rendezésű Eb-n, hiszen egyik ellenfél sem fogja könnyen adni a továbbjutást érő pontokat, s bár a hollandok nem tűnnek annyira veszélyesnek, a jó erőkből álló Portugália és a kőkemény Izland van még a csoportban. Remélhetőleg mire utóbbi ellen kell pályára lépnie január 18-án Bánhidiéknak, már eldől a továbbjutás sorsa. 

 

A csütörtöki program: Oroszország–Litvánia, Spanyolország–Csehország (M4Sport), Szerbia–Ukrajna, Szlovénia–Észak-Macedónia (18.00), Magyarország–Hollandia (M4 Sport), Dánia–Montenegró, Horvátország–Franciaország (M4 Sport), Norvégia–Szlovákia, Svédország–Bosznia-Hercegovina (20.30). 

A mieink további programja a csoportkörben: Portugália–Magyarország (01. 16., 18.00), Izland–Magyarország (01. 18., 18.00.). 

 

A magyar keret

 

Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-macedónia). 

Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüred). 

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum HB – Norvégia). 

Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Lékai Máté (Telekom Veszprém). 

Beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred). 

Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország). 

Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya). 

Szövetségi kapitány: Gulyás István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában