Gratulálunk!

2022.01.16. 10:54

Megkoronázta tavalyi idényét Iván Bence

Emlékezetes évet zárt Iván Bence, ugyanis azután, hogy bizonyított a tokiói paralimpián, nemrégiben megkapta az év legjobb parasportolója címet is.

Móga Richárd

Kevés ember tudhat olyan sikeres évet maga mögött, mint a PSN Zrt. kiválósága, Iván Bence. A fiatal sportoló amellett, hogy részt vett élete első paralimpiáján, a közelmúltban bezsebelte az év legjobb parasportolója címet is. 

 

A kialakult járványügyi helyzet miatt nem egészen úgy alakult a tokiói paralimpia Iván Bence számára, ahogyan arról gyerekként álmodozott, hiszen különösebben senkivel nem találkozhatott a paralimpia ideje alatt, de ennek ellenére örök élmény marad számára. Megmutathatta magát ország-világ előtt, és képviselhette országát a sportvilág legnívósabb tornáján. Ennél többre aligha vágyik egy élsportoló. 

– Már nem jut annyiszor eszembe a szereplésem, mint amikor hazajöttünk – kezdte nyilatkozatát a fiatal úszó. – Kezdetben sokszor eszembe jutott, hogy mit kellett volna jobban csinálnom, de az már a múlt, és azzal már nem szabad foglalkoznom. Most csak előre figyelek, és készülök a következő világversenyre. 

Iván Bence évére pedig felkerült a korona, ugyanis a Magyar Úszó Szövetség díjazta a 2021-es év legjobb sportolóit, és Jancsik Árpád tanítványa elnyerte az év legjobb férfi parasportolója címet. Persze korántsem volt meglepő, ugyanis az ifjú versenyző két érmet is hazahozott az Európa-bajnokságról, valamint Tokióban is bizonyított. 

 

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy engem választottak meg a legjobbnak. Ilyenkor még inkább rá kell jönnöm arra, hogy a sok munka kifizetődik, és sok befektetett idő hasonló dicső díjakkal párosul – vélekedett Iván Bence. 

A pécsi úszó nem dőlhet hátra, ugyanis most legfőképp az egyetemen kell helytállnia, majd teljes erőbedobással készülhet a júniusi világbajnokságra. 

 

Címkék#iván bence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában