Labdarúgás

2022.01.18. 17:40

Nem mondtak még le céljukról Rackék

Döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége: a női NB I. mezőnyét a következő idénytől a jelenlegi 8 csapatról 12-re emelik.

Horváth L.

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

„A női labdarúgás fejlődése: a játékosok számának folyamatos növekedése, a kiemelkedő csapatok országos lefedettsége lehetővé teszi a női NB I. létszámának – a férfihez hasonló – tizenkét csapatra emelését. A tervek szerint a bajnokság augusztusban rajtol, akárcsak a lényegében változatlan keretek mellett bonyolított női NB II.” – olvasható az MLSZ közleményében. 

 

Baranyának a korábbi években volt élvonalbeli női együttese, most még NB II.-es sincs. Papíron ugyan van, mert a Szentlőrinc szerepel az NB II. Nyugati csoportjában, de a hazai meccseit Dunaújvárosban játssza, edzői és vezetői is oda valók, játékosai pedig mind Fejér megyeiek. Néhány hónapja a baranyai MLE még ugyanitt volt, azonban azóta jelenleg szünetelteti működését, így a létszámbővítés nem érint egyetlen gárdát sem mifelénk. 

 

– Azért nem mondtunk le róla, hogy egyszer NB I.-es csapatunk legyen – mondta Rack Róbert, aki évtizedek óta ilyen-olyan minőségben benne van a női labdarúgásban, legutóbb az MLE szakosztály-vezetőjeként tevékenykedett. – Látok esélyt arra, hogy belátható időn belül NB I.-esek legyünk, de be kell látnunk, ez csak saját nevelésű játékosokkal nem fog menni. Az MLE-be ezért is igazoltunk horvát futballistákat. Óriási a szakadék az NB I. és az NB II. között, ezért az osztályozóval könnyebb lesz bent maradni az élvonalbeli kluboknak, mint felkerülni a második vonalból. A jövő viszont az, hogy a bővítéssel egyszerűbb lesz majd feljutni, mert az NB II.-ben esik a színvonal. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában