Tenisz

2022.01.25. 17:00

Nem talált legyőzőre Bartha Panna

Jobb évkezdésről aligha álmodhatott volna Bartha Panna, aki a tunéziai tornán kettős sikert aratott. Ezzel közelebb került az idei évre kitűzött céljaihoz, hiszen szeretné bebiztosítani egyre előkelőbb ranglista-helyezésével a junior Grand Slam-tornák főtáblás szereplését.

Móga Richárd

Hibátlanul zárta a túra első szakaszát Bartha Panna, akinek a 65. helyet kell elérnie a junior Grand Slamhez

Fotó: Cseresznyés Máté

A Pécsi Városi Tenisz Club 17 esztendős játékosa hatalmas skalpot gyűjtött be dupla győzelmével, így tovább roboghat a korosztályos top 100 felé. 
 

A páros küzdelmek során a román Stefania Bojica oldalán menetelt nagyszerűen, ugyanis az első három összecsapásán még csak döntőszettre sem kényszerült a duó. A fináléban lengyel kettőssel állt szemben a magyar teniszezővel alkotta páros, ráadásul nagyobb falatnak ígérkezett a lengyel fiatalság, mint előtte bárki a mezőnyben. Döntőszettbe torkollott a küzdelem, ahol végül a Bartha–Bojica-kettős jött ki győztesen. 
 

Egyéniben négy meccset kellett sikeresen abszolválnia a pécsi teniszezőnek a fináléhoz, ráadásul az elődöntőben majdnem véget ért számára a megmérettetés, hiszen marokkói ellenfele még a győzelemért is adogathatott. Bartha nem adta fel, olyannyira nem, hogy megfordította a meccset. A döntőben kitartott a lendület, és a torna legjobb játékát produkálva behúzta a győzelmet. 
– Az egyéni elődöntő volt a legnehezebb összecsapásom, hiszen az ellenfelem a mérkőzésért adogatott, és onnan sikerült fordítanom. A legjobban azonban a döntőben játszottam, ahol 6:0, 6:3 arányban felülkerekedtem holland ellenfelemen – vélekedett szerepléséről Bartha Panna. 
 

A tehetséges pécsi a 172. helyen kezdte az évet, és ezzel a diadallal vélhetően bekerül már a legjobb 100 közé. Ahhoz, hogy részt vegyen a junior Grand Slam-tornákon, áprilisig a junior világranglistán legalább a 65. hely szükséges. Következik Bartha számára a kéthetes tunéziai túra második szakasza, aminek nyolcadik kiemeltként vághat neki. Salakról át kell állnia kemény borításra, de ez vélhetően nem fog problémát okozni számára. 
 

– Nagyon örülök annak, hogy ezzel a győzelemmel már ott leszek a legjobb 100 között, és bízom benne, hogy a jövő héten is sikerül pontokat gyűjtenem. Jó állapotban vagyok, nagyon keményen végigedzettem az egész decembert, így örülök, hogy a játék is jól megy – nyilatkozta lapunknak a PVTC tehetsége. 

Címkék#pvtc#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában