Tavaly is bizonyítottak

2022.01.07. 19:22

Szép jövő előtt a baranyai sport! (galéria)

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint megyénk utánpótlás-tehetségeinek 2021-es eredményei.

Sz. D.

A 12 éves Katona Ákos korosztálya egyik legjobbja itthon

Forrás: Siklós SE

Képösszeállításunkban azokat az ifjú sportolókat gyűjtöttük össze, akik tavaly a hazai és/vagy a nemzetközi porondon is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A lista hosszú, ezért egyelőre kilenc kiválóságot nevezünk meg, a sorozatot a Dunántúli Napló egy későbbi számában folytatjuk. 

 

Kezdjük a vízi sportokkal. A PSN Zrt. válogatott úszója, Jászó Ádám már évek óta Pécs egyik legnagyobb reménységének számít, és 2021-ben már a felnőttek közt is bizonyított, ugyanis 18 évesen bronzérmet szerzett az OB-n, majd a budapesti Európa-bajnokságon is megmérette magát. A szintén PSN Zrt.-s Tóth András az U15-ös magyar vízilabda-válogatott tagjaként képviselte hazánkat a portugáliai Eb-n, nem is akárhogyan. A mieink megnyerték a tornát, ráadásul Tóth a fináléban is betalált. 

A PMFC labdarúgó-palántája, Bachesz Edvin és a PVSK-Veolia kosárcsapatának tehetsége, Hőgye Patrik is rendre a magyar korosztályos együttesesek tagja. Bartha Panna teniszező pedig 16 évesen lett országos bajnok párosban, illetve ezüstérmes egyéniben, de a PVTC csillaga a nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket ért el. 

 

Ahogy a rúdugró Garamvölgyi Petra is, aki az U20-as vb-n az előkelő ötödik helyen végzett. A Siklós SE fiatal harcművésze, Szász Hanna bronzéremmel térhetett haza a bukaresti Ifjúsági Európa Kupáról, az ifjúsági magyar bajnok ökölvívó Samu Ferenc pedig a felnőtt OB-n is döntőzhetett, s végül ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában