Futás

2022.02.15. 10:18

A távval versenyeztek most, nem egymással

Rekordlétszámmal, remek hangulatban zajlott le a 8. alkalommal megrendezett Szederkény–Bóly 100 km-es „örömfutás” a hétvégén.

Szabó Dániel

Fotó: Abai Róbert

A már hagyományos baranyai megmérettetésnek ezúttal sem az egymással való versenyzés volt a lényege, hanem a közös sportolás és maga a távolság leküzdése. Aki a 100 kilométerrel még nem boldogult, az is megtalálta magának a még teljesíthető célt (57 és 43 km). 

 

– Az első évben még csak másodmagammal futottam le a távot, abból a célból, hogy felkészüljünk az Ultrabalatonra. A következő alkalommal már öten voltunk, majd évről évre egy többen jöttek el, s mára a rendezvény olyannyira népszerű lett, hogy idén 80 nevezőnk volt, s ebből 28-an a 100 kilométeres távot is teljesítették– avatott be minket Inhoff József, a rendezvény főszervezője. – Összesen 13 megyéből és 41 településről jelentkeztek a megmérettetésre. Külön köszönet a két főtámogatóknak, a szederkényi önkormányzatnak és a Bólyi SE-nek, illetve azoknak a további településeknek, akik fogadtak és vendégül láttak minket. A frissítő pontokról is remek visszajelzéseket kaptunk, ugyanis az emberek 60-70-80 kilométer után is mosollyal az arcukon futottak tovább. 

 

A 100 km-es távot nyolcan 10 órán belül teljesítették (két hölgy is), ami egészen kiemelkedő teljesítmény. Egyikük a pécsi Dittrich András volt, akinek egy 20 perces szederkényi ebéd is belefért az idejébe. 

 

A 100 km-es távot 10 óra alatt teljesítők: Varjassy Szilveszter (Bátmonostor), Ispán Zsolt (Budapest), Sélley Gábor (Budapest), Dittrich András (Pécs), Tamás Ilyés (Békés), Varga Szilvia (Érd), Mátyás Kristóf (Szekszárd), Kormos Edina (Törökszentmiklós). 

A teljes eredménylista és további fotók az www.futafold.hu honlapon érhetőek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában