Kézilabda

2022.02.10. 18:21

Búcsúzott a kupától a Sport36-Komló

Nem lesz ott a legjobb nyolc között a Magyar Kupában a Sport36-Komló NB I.-es férfikézilabda-csapata, miután vereséget szenvedett a Tatabánya ellen hazai pályán.

Kvanduk Bence

Takács Bencéék nem tudták legyűrni a Tatabányát

Fotó: L.P.

Lüktető játékkal kezdett a Sport36-Komló és a Tatabánya remek hangulatban a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, bár a gólok nem kezdtek el potyogni. Ez egyrészt a nagy védéseket bemutató Ante Granicsnak volt köszönhető, másrészt a gyors iramnak, ami sokszor kapkodássá vált. 

 

A nyolcadik percre így 3:2-vel fordultak a gárdák, de a baranyaiak ekkor kettős emberelőnybe kerültek, s ezt kihasználva Szkokánék három gólra is el tudtak menni. A vendégek sokáig nem bírtak felzárkózni, a félidő harmadik harmadára fordulva azonban beállt egy öt perc gólcsend a Komló játékában, amin Kilvinger Bálint időkérése sem lendítette át a csapatot, s így kétgólos Tatabánya-vezetésnél mehettek pihenni a felek. 

 

A szünet alatti megbeszélés sem segített igazán a Komlón, a fordulást követően egyre csak növelte előnyét a vendégegylet, így három és fél perc után kénytelen volt újabb időt kérni Kilvinger Bálint. Bár ezt követően a hazaiaknak még volt egy pár jó perce, s felcsillant a remény, nem tudták szorossá tenni a végjátékot. 

 

Sport36-Komló–Tatabánya 24–30 (13–15) 

Férfi kézilabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő. Komló, 300 néző. 

Komló: Granics – SZKOKÁN 4, Zobec 2, Takács B. 3 (1), Jóga, Vranac, HOFFMANN 8 (3). Csere: Pásztor I. (kapus), Szöllősi O., Grünfelder 1, Melnyicsuk 1, Radics, Jerkovics 1, Sunajko F. 2, Vaskó 2. Edző: Kilvinger Bálint. 

Tatabánya: Wyszomirski – Hornyák 1, Ancsin 1, Juhász Á. 1, Urban L., Fotache, SUNAJKO S. 10 (4). Csere: Bartucz L. (kapus), Zdolik 5, BALOGH Zs. 5, USHAL 3, Győri M. 2, Stojnics, Fekete D. 1, Tóth B. 1, Bodor M. Edző: Dragan Djukics. 

Kiállítás: 6, ill. 10 perc. 

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/4. 

 

Ez következik (02. 12., 18.00): Sport36-Komló–Fejér B.Á.L. Veszprém (bajnoki). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában