Labdarúgás

2022.02.25. 13:31

Jók Zsemlye tapasztalatai

Zsemlye Balázs igyekszik minél gyorsabban felvenni a PMFC labdarúgócsapatának ritmusát, s ha nem is vehet részt a következő NB II.-es bajnokin, mindenben segíti új társait a korábbiakkal szemben.

Kvanduk Bence

Zsemlye Balázs már a Szentlőrinc ellen debütálhatott a PMFC-ben

Fotó: L.P.

Nehéz a téli átigazolási piacon komoly erősítést szerezni, főleg azon NB II.-es csapatok számára, amelyet nem Diósgyőrnek vagy Vasasnak hívnak. A PMFC-nek sem volt nagy mozgási lehetősége, de kölcsönbe megszerezte a középpályára Zsemlye Balázst, aki a DVTK-ban az ősszel 14 alkalommal kezdőként, és egyszer csereként pályára lépett. Ezt három pécsi kezdő tagsággal, és egy szünetben való beállással egészítette ki tavasszal. 

 

Tökéletes közegben találta magát Pécsett 

A 19 esztendős középpályás számára fontos volt, hogy olyan helyre kerüljön, ahol amellett, hogy rendszeres játéklehetőséget kaphat, jó társaságban is van. 

– Kifejezetten jók az első benyomásaim. Remek társaságra találtam az új csapattársaimban. Mindenki nagyon jó fej – jelentette ki Zsemlye Balázs. – Tökéletes ez a közeg számomra. 

Első három pécsi meccse jól is sikerült, hiszen ezeken hét pontot szerzett a PMFC. 

– Szeretnék az itt töltött időm alatt minél többet fejlődni egyénileg, és a Péccsel a lehető legjobb pozícióban végezni – folytatta. 

 

Az elmúlt évek legjobb NB II.-es kerete érkezik 

A hétvégén épp korábbi csapata, a Diósgyőr látogat a PMFC-hez, így akár még a szakmai stáb munkáját is fontos meglátásokkal segítheti. 

– Biztos, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, mert Pécsre kell jönnie a Diósgyőrnek. A csapat úgy készül, hogy mindenáron nyerni akar, viszont a DVTK is ezért érkezik. Egy nagyon kiélezett, kemény meccsre számítok – mondta. 

Zsemlye egyébként nagyon jó véleménnyel van korábbi társairól is, akiktől sokat tanult. 

– Ebben az NB II.-ben, illetve amióta követem a focit, ez a legerősebb másodosztályú csapat. Nagyon össze lett rakva, minden posztra van legalább egy olyan játékosuk, akinek sok NB I.-es meccs van a lábában. Van olyan pozíció, amelyikre kettőnél több ilyen futballistájuk is van – fejtette ki. 

 

A győzelemre mindig van esély 

A Pécs mint ahogy Zsemlye jelezte is, nem feltartott kézzel megy ki majd a pályára. 

– A győzelemre mindig van esély! Tenni kell érte, ott kell lenni fejben, és pozitívan kell hozzáállni, illetve nagyon kell koncentrálni. Egy pillanatra sem lehet elaludni, mert akkor megbüntetnek – részletezte a sikerhez vezető utat. 

 

Szívesen összemérte volna tudását korábbi társaival 

A fiatal labdarúgó ezúttal tényleg csak meglátásaival, edzésmunkájával, illetve a lelátóról segítheti majd csapatát, ugyanis Ajkán megkapta az ötödik sárga lapját az idényben, így a pályán nem lehet ott, bármennyire is szeretne. 

– Szívem szerint játszottam volna a volt csapattársaim ellen. Jó lett volna velük megmérkőzni egy éles meccsen, mert eddig csak edzéseken tehettem. Sajnos ez így alakult! Félreértés ne essék, nem direkt sárgultam be legutóbb, hogy ne kelljen a Diósgyőr ellen játszanom – jelentette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában