Labdarúgás

2022.02.13. 16:15

Négy perc alatt duplázott Adamcsek, pontot mentett a PMFC

Habár vezetett a PMFC labdarúgócsapata a Soroksár ellen, a hajrára már úgy tűnt, minden elveszett. Nem így gondolta azonban Adamcsek Máté, aki négy perc alatt duplázott és pontot mentett az NB II. 23. fordulójában. A Szentlőrinc ezúttal vesztesen tért haza a Nyíregyházától.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Hatgólos, közönségszórakoztató mérkőzést játszott a PMFC a Soroksár otthonában, amelyen egy pontot szerzett.

 

A 40. percben ugyan Geiger fejesét még bravúrral védte Varga Ádám, ám a hosszún érkező Hegedűs Márk közelről a bal felsőbe bólintott, így megszerezte a vezetést a Pécsnek.

A fordulás után azonban sebességet váltott a hazai gárda.  Gyömbér, majd Lovrencsics is betalált hét perc leforgása alatt, majd úgy tűnt a hajrára fordulva, hogy Csontos eldöntötte a lényegi kérdéseket.

 

A csereként beálló Adamcsek viszont másképpen gondolta, s előbb az utolsó percben tíz méterről kilőtte a jobb alsót, majd a ráadásban egy saját maga kiharcolt büntetőt a kapu közepébe gurított, amivel pontot mentett.

 

SOROKSÁR SC–PMFC 3–3 (0–1)

Labdarúgó NB II., 23. forduló. Budapest, 250 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Belicza, Rózsa). 

SOROKSÁR: Varga Á. – Nagy O., Gyömbér, Valencsik, Csontos – Haris, Hudák – Csernik (Szerető, 71.), Lőrinczy, Redzic (Korozmán, 71.) – Lovrencsics B. (Magyari Sz., 79.). Vezetőedző: Lipcsei Péter. 

PÉCS: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona L. – Futó (Bíró B., a szünetben) – Kónya, Nikitscher, Zsemlye (Kövesdi, 58.), Hegedűs M. (Károly, 78.) – Geiger (Adamcsek, 78.). Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Gyömbér (54.), Lovrencsics B. (61.), Csontos (81.), ill. Hegedűs M. (40.), Adamcsek (90., 90+3. – a másodikat büntetőből).

 

A Szentlőrincnek most nem sikerült gól nélkül lehoznia a meccsét, mint a Győr ellen. Egy bedobást követően Prokop rossz helyre ütötte a labát, ami így Vass Patrik elé került, ő pedig öt méterről a kapu jobb oldalába bombázott. Bár becsülettel ment előre ezt követően a Lőrinc, egalizálni már nem tudott, főleg miután Hesz megtaposta Novákot, s a játékvezető kiállította.

 

NYÍREGYHÁZA–SZENTLŐRINC SE 1–0 (0–0)

Labdarúgó NB II., 23. forduló. Balmazújváros, 200 néző. V.: Ducsai (Márkus, ifj. Varga G.). 

Nyíregyháza: Fejér – Szabó B., Papucsek, Gengeliczki, Debreceni Z. – Márkus, Sigér Á. – Vass P. (Godwords, 88.), Zamostny (Pataki B., 93.) Hamed (Pócsik, 82.) – Novák Cs. (Banyoi, 82.). Vezetőedző: Feczkó Tamás. 

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi B. (Farkas M., 89.), Hesz, Tamás L., Németh Márk – Biben, Török L. – Drljo, Jancsó (Törőcsik, 70.), Harsányi I. (Nagy B., 70.) – Grumics (Bányai, 85.) Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerző: Vass P. (55.).

Kiállítva: Hesz (80.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában