Küzdősport

2022.02.22. 12:07

Szépen csillog a bronz is Melis Bálint nyakában

Bronzéremmel zárta az isztambuli IFMA Muaythai Európa-bajnokságot a PEAC kiválósága Melis Bálint, aki már a következő mérkőzésekre fókuszál.

Móga Richárd

Melis Bálint (a hátsó sorban balról a harmadik) is felállhatott a dobogóra az isztambuli kontinensviadalon

Forrás: M.B.

A hétvégén ért véget az IFMA Muaythai Európa-bajnokság, melynek az idei évben Isztambul adott otthont. A küzdelem igencsak nagy téttel bírt, ugyanis a versengés a birminghami világjátékokra is kvalifikált. A kontinensviadalon négy felnőtt versenyző, illetve tizenegy utánpótláskorú induló képviselte hazánkat. Baranya megyéből Melis Bálint, a PEAC sportolója mérettethette meg magát a 16-17 évesek között az 54 kilogrammosok súlycsoportjában. A Ladover testvérek nem vettek részt a tornán, ugyanis Bálint érettségire készül, míg Barna korosztályváltás miatt hagyta ki az eseményt. 

 

– A thaiföldi világbajnokság után a szövetségi kapitány Nagy Balázs, és az edzőm Blazsekovics Ferenc meghatározták, hogy milyen irányba kell fejlődnöm, melyet mind a felkészülési időszak, mind a válogatott edzőtáborok során kiemelten kezeltünk – árulta el állapotáról Melis. – A technikai fejlődésemet tekintve úgy érzem sikeres felkészülés van mögöttünk, és jó formába érkezhettem az Eb-re. 

 

A pécsi tehetségnek egy olyan belorusz ellenféllel kellett megküzdenie a döntőbejutásért, aki már a versenyt megelőzően is kitűnt tapasztalatával. A be­gyakorolt taktika, és a kemény felkészülés ellenére most Melis alulmaradt, így pontozással Dredavets Dannil jutott a fináléba, ahol végül orosz riválisával szemben vereséget szenvedett. 

– A bronzéremnek először nem tudtam örülni, hiszen nagyon szerettem volna döntőt játszani, de a csapattársaim, az edzőim és a szüleim segítettek átbillenni a kudarcélményen, és átértékeltem az eredményt – vélekedett a helyezéséről a PEAC sportolója. 

 

Melis Bálint továbbra is készül, ugyanis a tavaszi idényben jönnek a WAKO Kickbox K1-ben a megmérettetések: Európa-kupa, Világkupa viadalok, Országos Bajnokság, amelyek pontszerzés és ranglistahelyezés szempontjából igencsak fontosak. Mindezzel célja az, hogy szeptemberben szerepelhessen a Dublinban megrendezésre kerülő ifjúsági Kickbox világbajnokságon. 

 

A magyar küldöttség összesen két aranyéremmel, és négy bronzzal zárta az isztambuli Eb-t. Huszonkét magyar vonatkozású mérkőzésből kilenc alkalommal jött ki győztesen a válogatottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában