Röplabda

2022.03.02. 10:10

Jöhet egy másfajta kávéház, ahol ismét sziporkázni kell

Remekül zárta az alapszakaszt a PTE PEAC férfiröplabda-csapata, ugyanis minden NB II.-es együttest felülmúlt a baranyai gárda. Így nem is meglepő, hogy vezetőedzőjük, Szabó Tamás a dobogós helyek egyikére várja az alakulatát, de a végső győzelmet sem tartja elrugaszkodottnak.

Móga Richárd

Már a szezon kezdetén is felkaphatta az ember a fejét a PTE PEAC menetelését látva, hiszen a pécsi férfiröplabda-csapat az első öt találkozóját magabiztosan megnyerte. Persze a játék nem volt mindvégig zökkenőmentes, de ez azért feledésbe merül, látva az eredményeket. Na meg egy igencsak fiatal alakulatról beszélünk, ahol nem csoda, hogy néha becsúsznak hibák. De az egyértelműen látszik, hogy mióta Szabó Tamás vezeti a gárdát, a férfi röplabdázók szárnyra kaptak, és a fejlődésük eredményes és megkérdőjelezhetetlen. 

 

– Mindenféleképpen pozitívan értékelem az alapszakaszt, hiszen tizenegy győzelemmel és öt vereséggel zártunk. Minden NB II.-es csapatot legyőztünk, csak az NB I.-es és Extraliga-csapatok U21-es együtteseitől kaptunk ki. Másfél éve vettem át a klubot, és nagyon szépen fejlődnek a játékosok egyénenként és csapatként is. Vannak meglepő előrelépések, amelyeket igyekszem beilleszteni a csapat jelenlegi fejlődési szakaszába – vélekedett a pécsi tréner. 

Az idény előtt nem volt számszerűsített célkitűzése a baranyai gárdának, rövid távú terveket tűztek ki maguk elé a játékosok, ami persze hozta magával az eredményt is. A játékosok érezték, hogy a befektetett munkának megvan a gyümölcse, így motivációból sem volt híján az alakulat. 

 

– A szakmai célkitűzés tekintetében pontosan ott tartunk, ahol tartani szeretnék. Igyekszem ezt az állapotot minél szélesebb játékosállománnyal fenntartani a továbbiakban is. Sikerült a mezőnyvédekezésünket stabilizálni, a támadási megoldásainkat szélesíteni, a sáncvédekezésünket pedig ponterőssé tenni – fogalmazott Szabó Tamás. 

A rájátszás természetesen egy teljesen „más kávéház”. A végletekig higgadt, okos megoldásokra van szükség a győzelemhez, azonban egy rossz érintés is már sokba kerülhet. A PEAC csapatát azonban illeti némi lélektani előny, ugyanis mindenkit legyőztek a csoportjukban azok közül, akikkel a rájátszásban összecsapnak majd. A küzdelmek heteken belül elkezdődnek, de addig is hasznosan tölti a rendelkezésre álló időt a baranyai klub. 

 

– Az alapszakaszban legyőztük a csoportunkban szereplő összes csapatot, akikkel a rájátszásban találkozni fogunk, viszont a másik csoportból érkező ellenfeleinket még nem tudjuk, hogy kik lesznek. Persze vannak információink, hogy erős csapatok fognak becsatlakozni. A rájátszás erősségét tekintve dobogóra várom a csapatomat, de úgy gondolom, hogy a végső győzelem se elrugaszkodott gondolat – nyilatkozta lapunknak a PTE PEAC vezetőedzője. 

 

Nagy falatnak bizonyul a rájátszás

A PTE PEAC nőiröplabda-csapata már javában a rájátszást tapossa. Másodikként végzett az alapszakaszban a baranyai gárda, azonban a felsőház nem sétagalopp Horváth Alexandra alakulata számára. 

Harmadik meccsén van túl a pécsi klub, de ezidáig nem sok babér termett a legjobbak között az együttesnek. Ráadásul szombaton a hibátlan TRSE lesz a PEAC vendége 15.00 órakor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában