Motorsport

2022.04.04. 13:19

A technikai probléma sem állította meg

Nem is kezdhette volna jobban az idei versenyszezont Ocskó Barnabás, ugyanis a Junior Plus kategóriában induló egerági quadversenyző az idei első megmérettetését követően felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A. M. R.

A 16 esztendős sportoló Béren, a Country Quad országos bajnoksággal kezdte meg idén a szereplését, amelyen még az sem volt biztos, hogy egyáltalán elindul, hiszen a próbatétel előtti napon technikai probléma adódott a versenygépén. 
A nehézségeket szerencsére áthidalták – köszönhetően édesapja ismeretségének és a segítő szándékú emberek segítségének –, így Ocskó rajthoz állhatott. 

 

Ezúttal a Junior Plus és a felnőtt kategória indulói összevonva, együtt küzdöttek az időmérő edzésen és a versenyen is, így a 2x4 és a 4x4 meghajtású quadok is rótták a köröket. 
A baranyai tehetség az igencsak nehéz és technikás pályán, ami nagyon nagy koncentrációt, fizikumot és kitartást igényelt, a második legjobb időt futotta, így előkelő pozícióból várhatta a futamot. 

 

Vetélytársa sokáig megnehezítette a dolgát, de végül a hetedik körben az élre került. Nézőként is jól észlelhető volt, hogy a versenyzők körről körre egyre fáradtabbak, de Ocskó mindvégig tartotta pozícióját, így bezsebelte első győzelmét az idei esztendőben. 
A fiatal sportoló azonban nem dőlhet hátra, ugyanis idén még rengeteg ütközet áll előtte. Ennek a sorozatnak (Country Quad Bajnokság) még lesz két futama, de indulni fog egy ötfordulós Amatőr Short Track versenysorozaton, illetve még egy magyar–horvát bajnokságon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában