Labdarúgás

2022.04.07. 15:01

Átok ül a csapaton – idén még nem talált be a Szederkény

Az ősszel még egy erős középcsapatnak számított, a tavaszi szezon során viszont még a kapuba sem talált be a Szederkény megyei I. osztályú labdarúgócsapata. Az egyesület háza táján nagy most a csalódottság, de bíznak benne, hogy hamar kilábalnak a gödörből.

Szabó Dániel

A nyáron visszatérő Tomin Milán irányításával egy remek őszt futott a Szederkény, pedig igencsak szűkös és fiatal kerettel vágott neki a szezonnak. Ehhez képest 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 7 vereséggel zárták a félévet Bálint Ádámék, sőt, egy darabig a felsőházban foglaltak helyet, s a bajnokaspiráns PEAC ellen is nyerni tudtak, méghozzá idegenben. 

 

Azonban jött a tavasz, s azzal együtt a mélyrepülés: az őszről elhalasztott meccsekkel együtt 7 mérkőzésen vannak túl a szederkényiek, de gólt egyiken sem szereztek. Még februárban a Harkány és a PVSK ellen ugyan 1-1 pontot bezsebeltek (két 0–0-val), de utána öt vereség következett, ami a tabella 12. helyére taszította vissza őket. 

 

– Az ősszel erőn felül teljesítettünk, de a mostani szereplésünk sem tükrözi a valóságot, a realitást valahol a kettő között kell keresni – nyilatkozta lapunknak Tomin Milán, a Szederkény edzője. – A téli felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nem tudtunk műfüvön készülni, valamint az edzések látogatottsága is kissé megcsappant. Mi nem vagyunk az a csapat, amely ezt megteheti, és ezt most a saját bőrünkön tapasztaljuk. 
A tréner kiemelte, hogy nyáron az volt a fő céljuk, hogy egy jó közösség épüljön ki Szederkényben, s ősszel ez repítette a csapatot. 

 

– Nyilván ennyi vesztes meccs után nem valami jó a hangulat, de továbbra is összetartó a társaság, és felénk, a szakmai stáb felé is megvan a bizalom – folytatta Tomin, majd a góltalanságra is kitért. – Hiányzik elől a minőség, ez kétségtelen, de alakul a játékunk, és a lehetőségeink megvannak arra, hogy betaláljunk. Ami ősszel bement, az most rendre kimarad. Sajnos szűkös a keret is, összesen 7–8 felnőtt játékosunk van, belőlük, az ifikből és az öregfiúkból kell összegyúrni hétvégére a csapatot. 

 

Tomin Milán ehhez hozzátette, hogy szeretnének és fognak is erősíteni a jövőben. 
– Bízom benne, hogy ez a rossz széria is ugyanúgy elfelejtődik, mint a néhány évvel ezelőtti dobogós helyezéseink – zárta gondolatait Tomin Milán, aki 2017-ben ezüstérmet ünnepelhetett a Szederkénnyel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában