Kosárlabda

2022.04.14. 10:42

Nagypénteken rajtol a bajnoki bronzcsata

Nagypénteken 18 órakor rajtol a Diósgyőr elleni bronzcsata, az NKA Universitas PEAC a Lauberben kezdheti az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. A pályaelőny tehát a pécsieknél van, de vezéráldozatokat követelt a szekszárdi elődöntő.

Szabó Dániel

A pécsiek a legjobb négybe kerüléssel ugyan már elérték a szezon előtt kitűzött céljukat, de most már biztosan nem elégednek meg a negyedik hellyel. Csirke Ferenc együttese ráadásul hazai pályán kezdheti a bronzért zajló párharcot, ami akár döntő tényező is lehet, ezért most fokozottan szüksége van Kiss Virágéknak a pécsi szurkolókra. 

A Szekszárd ellen azonban többen is megsérültek, ami komoly fejtörést okozhat a vezetőedzőnek. Szücs Réka keze eltört, emellett Tyaunna Marshall játéka erősen kérdéses, illetve Chelsea Nelson is fájlalja a vállát, de ő valószínűleg ott lesz pénteken a parketten. 

A DVTK-t a friss Euroliga-győztes Sopron búcsúztatta a négy között, de Miskolcon le tudták győzni Gáspár Dávid együttesét. A Pécs és a Diósgyőr egymás elleni mérlege az alapszakaszban 1–1 győzelem volt, mindkét csapat hazai pályán múlta felül ellenfelét. 

A bronzcsata első felvonása nagypénteken 18 órakor kezdődik, a belépés mindenki számára ingyenes lesz. 
A bronzcsata időpontjai: 1. mérkőzés: április 15., péntek, 18.00, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. 2. mérkőzés: április 20. 18.30, Miskolc, DVTK Aréna. 3. mérkőzés (amennyiben szükséges): április 24., vasárnap, 18.00, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában