Kosárlabda

2022.05.24. 16:01

A kadett után a serdülő is a dobogó tetejére állt

K. B.

Forrás: Rátgéber Akadémia

Az utolsó pillanatig hittek magukban az NKA Pécsnél pallérozódó tehetségek, s ennek meg is lett a jutalma, hiszen fordítottak a serdülőbajnokság döntőjében, s a fejükre került a korona. 

A találkozó elején a Vasas játéka meglepte talán egy kicsit a pécsi ifjoncokat, de szép lassan hozzászoktak, s elkezdték a maguk javára fordítani a találkozót. Az első negyedben összeszedett ötpontos hátrányból már a nagyszünetre ledolgoztak hármat. 

A fordulást követően úgy tűnt, gyorsan rövidre is zárják a mérkőzést, hiszen 11–0-s rohanással rongyoltak ki az öltözőből, de a fővárosiak még vissza tudtak kapaszkodni, sőt a záró etapot előnyből is kezdték. 

Ott viszont ismét elkapta a fonalat nagyon a pécsi alakulat, s sorra dobta a pontokat, így végül magabiztos sikert aratott. Többek között köszönhető volt ez Burony Bálint megalkuvást nem ismerő játékának, aki 14 pontja mellé 12 lepattanót is begyűjtött, hogy kisegítse társait. 

Vasas Akadémia A– NKA Pécs A 67–75 (21–16, 20–23, 12–13, 14–23) 
Serdülő fiú bajnoki döntő, Pécs. Vasas: Zöldi 13/6, Halasy 8, Korompay 12, Kovács L., Karda. Csere: Maszlag 10, Müller 3/3, Imre M. 7, Kiss B. 6/3, Reményi 3/3, Bükki 3, Elek D. 2. Vezetőedző: Márkus Attila. NKA: Pavlík 7, Király 15, Gasteiger 2, Gáspár V. 2, Burony 14. Csere: Rácz 10/6, Hirth 4, Baráth 7, Schneider 6, Horvát 2, Inalegwu 6/6. Vezetőedző: Bolyos Róbert. 

Az egyéni díjazottak 

A torna All Star ötöse: Burony Bálint (NKA Pécs), Zöldi Péter András (Vasas Akadémia), Puskás Kadosa Kán (Budapesti Honvéd), Czeibert Soma (KASI Delfinek), Sághy Tamás (KASI Delfinek). 
A döntő legértékesebb játékosa (MVP): Király Martin (NKA Pécs). 
Az NKA Pécs legjobbja: Rácz Gábor.
 

Nagy gondot okozott a Vasas 

Bolyos Róbert: – Nagyon kemény meccs volt, nagy gondot okozott az első félidőben a Vasas egész pályás letámadása. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, megmutatta a csapat a karakterét, nehéz helyzetből tudtunk felállni és megnyerni a bajnoki trófeát! Nagyon büszke vagyok a srácokra az egész éves munkájuk miatt! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában