Kosárlabda

2022.05.25. 13:28

Az ezüst is nagyon szépen csillogott

Ezüstéremmel zárta a kecskeméti junior országos döntőt az NKA Pécs női kosárlabdacsapata.

Sz. D.

Szentpáli Gergő együttese a legjobb négy között a DVTK-t gyűrte le, a fináléban pedig a toronymagas esélyes Csatával találkozott. A baranyai lányok mindent megtettek azért, hogy méltó partnerei legyen a fővárosiaknak, küzdöttek, hajtottak, de ellenfelük végül érvényesítette erőfölényét. 

A torna All Star-ötösébe a pécsi akadémia két játékosa, Laczkó Sára és Olawuyi Adanike is bekerült. Az NKA legjobbjának pedig Tőczik Borbálát választották. 

NKA Pécs A–Csata DSE 39–76 (12–19, 7–15, 11–22, 9–20) 
Női kosárlabda junior országos döntő, Kecskemét. NKA Pécs: Laczkó 11/3, Nagy R., Rátkai 3, Orbán 4, Olawuyi 10. Csere: Tőczik 3/3, Halmágyi Kitti 2, Szakolczi, Kohn 6/3, Varga N., Halmágyi Kata. Vezetőedző: Szentpáli Gergő. 

Szentpáli Gergő: – Gratulálok a Csatának, teljesen megérdemelt a győzelmük, ennek ellenére a saját csapatomnak is szeretnék gratulálni, mérhetetlenül büszke vagyok az egész szezonban nyújtott teljesítményünkre! Itt a döntőben is vetődtünk minden labdáért, igazi csapatként küzdöttünk, nincs szégyenkeznivalónk, büszkék lehetünk az ezüstérem miatt. Szeretném megköszönni a stábomnak és az egész akadémiának a támogatást, amit a szezon alatt kaptam!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában