Ökölvívás

2022.05.27. 16:01

Emelt fővel térhet haza az Eb-ről Cservenka Róbert

K. B.

Forrás: PVSK

Bár második ellenfelétől kikapott, emelt fővel térhetett haza az örmény felnőttférfi-ökölvívó-Európa-bajnokságról Cservenka Róbert. 

A magyar sportolók közül elsőként lépett ringbe a PVSK bokszolója. Ekkor egy osztrák ellenfél, Marcel Meinl nézett vele farkasszemet. Cservenka kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, s bár elvesztette az első menetet, a következőben orrsérülést szenvedett ellenfele, így leléptették. Ugyanakkor edzőjének, Alvics Gyulának az a véleménye, ha végigmegy a meccs, akkor is az ő sportolója kerül ki belőle győztesen. Ezzel egyúttal az Usti Nad Labenben elszenvedett vereségért is visszavágott a pécsi ökölvívó. 

A legjobb nyolcba jutásért egy skót ellenféllel, Sam Hickey-vel kellett öklöznie Cservenkának. Az első két menetet bátor teljesítménnyel nyerte is, de a harmadikban rászámoltak, így kiesett a versenyből. 

A PVSK ökölvívói azonban nem csak a jereváni versenyen képviseltették magukat. Az utánpótlás-Magyar Kupáról két ezüstéremmel tértek haza. Borovics Balázs a junior 63 kilogrammos mezőnyben állt fel a dobogó második fokára, míg Krécsó Stella a 46 kilogrammos versenyzők között vívta ki erre a jogot. Mindketten a KSI öklözőitől kaptak ki a fináléban. Előbbit edzője, Galambos Tibor szerint a nagy bizonyítási vágy tette görcsössé a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában