Az ő álmuk valóra vált

2022.05.05. 13:18

Euroliga-győzteseket kérdezhettek a PTE hallgatói

Az Euroliga-győztes Sopron Basket csapatkapitányától, Fegyverneky Zsófiától és vezetőedzőjétől, Gáspár Dávidtól kérdezhettek tegnap délután a közgazdasági karon a PTE hallgatói. A szinte teljesen kötetlen beszélgetés főleg az isztambuli bravúr körül forgott, de a klub sportgazdasági fejlődéséről is szó esett.

Szabó Dániel

 Az európai kosárlabdázás csúcsa az Euroliga. Minden kisgyerek, játékos és edző arról álmodozik, hogy egyszer megnyeri ezt a sorozatot, és ez idén egy magyar csapatnak, a Sopronnak sikerült. Fegyverneky Zsófiáról minden baranyai sportkedvelő tudja, hogy Pécsett született, itt kezdte fantasztikus karrierjét, itt tanult, de azzal talán kevesebben vannak tisztában, hogy a Sopron jelenlegi vezetőedzője, Gáspár Dávid is a PTE hallgatója volt. 
A beszélgetést dr. Fűrész Diána, a PTE KTK oktatója, a Sopron és a PEAC-Pécs korábbi válogatott kosárlabdázója koordinálta, aki először az isztambuli Final Fourról kérdezte vendégeit, amely döntőjében 12 ezer szurkoló előtt győzték le a házigazda Fenerbahce csapatát, ami órási kontraszt volt a Covid-időszakot követően, ahol még zárt kapuk mögött, buborékban kellett vívni a meccseket. Fegyverneky és Gáspár is egyetértett abban, hogy a siker kulcsa abban rejlett, hogy egy ilyen ellenséges közegben is nyugodtak tudtak maradni. A vezetőedző elmondta, hogy körülbelül 1 perccel a mérkőzés vége előtt, amikor felnézett az eredményjelzőre, majdnem elsírta magát az örömtől, Fegyverneky viszont még három másodperccel a dudaszó előtt, 5 pontos vezetésnél sem akart hinni a szemének, csak a játékra koncentrált. 

Volt szó a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-kudarcról, ami miatt Gáspár Dávid napokig nem tudott aludni, de kiemelték azt is, hogy talán ez a pofon is hozzájárult ahhoz, amit véghez vittek Törökországban. 

Az egyetem közgazdasági karán természetesen a gazdasági kérdések sem maradhattak el, amik főleg a taós (társasági adó) támogatás fontosságára és szerepére terjedtek ki. Jelenleg olyan körülmények között sportolhatnak a Nemzeti Akadémiákon pallé­rozódó fiatalok, és ezáltal a felnőttcsapatok játékosai, amire még az amerikai légiósok is csettintenek. 
 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában