Kézilabda

2022.05.25. 16:01

Felemás érzésekkel zárták le az idényt

Hektikusra sikerült a Kozármisleny SE NB I. B-s nőikézilabda-csapatának idénye. A hullámvölgyekben és hegyeken szörfözve végül a felsőház ötödik helyét kaparintották meg Schefferék.

Kvanduk Bence

Forrás: Kozármisleny SE

Fotó: Keszler Vili

Az idény közben újra kellett terveznie a Kozármislenynek. Nem csak edzőváltás volt, játékosoknak is távozniuk kellett. Végül az ötödik helyen zárta az NB I. B-t. 

– Felemás érzések vannak bennünk. Nagyon nehéz szezon volt, mert a bajnokság átalakulásával mindenki élet-halál harcot vívott a felsőházba kerülésért. Úgy gondoltuk, a játékosállomány megfelel annak, hogy a legjobbak között legyen, és érmet szerezhessen, de be kellett látnunk, két dologban nem jól mértük fel a lehetőségeinket. Polics Tímea távozásával egy igazi vezért vesztettünk, másrészt az idény első szakaszában a kapuban kevés teljesítményt kaptunk – kezdte Kovács Tamás, a Kozármisleny elnöke, aki az idény második felében a vezetőedző is volt. – Amikor a felsőházba kerültünk, már szinte behozhatatlan ponthátrányban voltunk. 

Hozzátette, hogy az idény második felében is érezték, támadásban hiányzik egy-két meghatározó ember, így maradtak pontok a csapatban. Összességében sem csalódott, sem elégedett nem lehet. 

Az idény végén szép mérföldkőhöz ért Kovács Tamás, levezényelte ugyanis kétszázadik tétmérkőzését. 

– Láttam, hogy itt tartok, de fel sem fogtam. Ez egy szerelem a sportággal. Fel sem tűnt, hogy ennyi volt! Annyira természetes, mint hogy reggel felkelünk, és iszunk egy kávét. Nagyon jó érzés – árulta el. 

Jövőre a másodosztály egy szűkebb, félprofi liga lesz valószínűleg megerősödő csapatokkal, így az első tíz fordulóban megismerkednek, milyen kihívásokat rejt ez, s csak utána határozzák meg, milyen elvárásokat támaszthatnak a csapattal szemben, tudtuk meg.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában