Labdarúgás

2022.05.03. 15:41

Felért a csúcsra a Misleny

Még öt forduló hátravan a NB III. Középcsoportjának 2021/22-es szezonjából, de a Kozármisleny már a hétvégén learatta a babérokat. A baranyai együttes páratlan szezont tudhat magáénak, ugyanis harminchárom veretlen mérkőzéssel megnyerték a bajnokságot. Már csak a veretlenségük a tét.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Hat év után ismét felért a csúcsra a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata, ráadásul ez idáig nem is talált legyőzőre. Olyannyira kijött a lépés a mislenyi klubnak, hogy stílusosan éppen a címvédő Iváncsa otthonában ünnepelhette bajnoki címét. 

A diadal ugyan elmaradt, de kétszer is felállt a padlóról Aczél Zoltán gárdája. Ez még ugyan kevés lett volna önmagában a végső sikerhez, de a Balassagyarmat is pontokat hullajtott, így a Kozármisleny behozhatatlan előnyre tett szert. Ezzel a következő idényt már a második vonalban kezdheti meg a csapat. 

– Nem érdemeltünk győzelmet és igazából a döntetlenért is nagyot kellett harcolnunk, de a csapat mégis veretlen maradt és bajnok lett a 33. fordulóban, tehát ilyenkor minden el van felejtve – kezdte Aczél Zoltán, a bajnokcsapat trénere a hétvégi meccset követően. – Óriási teljesítmény ez, öt fordulóval a vége előtt bajnoknak lenni! Egészen elképesztő együttesem van! Köszönöm a klubnak, hogy lehetőséget adott a bizonyításra, köszönöm a játékosaimnak, hogy ilyen jól dolgoztak, rendkívül boldog vagyok és még talán nem is tudom átérezni, nem tudok úgy feltörni a bennem lévő feszültségből. 

A nagy ünneplés azonban még várat magára, hiszen attól függetlenül, hogy a legfőbb célját már elérte a csapat, a veretlenség megőrzésére épp olyan nagy hangsúlyt fektet a társaság. 
– Természetesen óriási a boldogság a klub háza táján, hiszen egy többéves projekt ért be, amit a csapat jól megérdemelten meg is ünnepelt vasárnap – nyilatkozta lapunknak Magyar Márk, a Kozármisleny klubigazgatója. – Aczél Zoltán, a stábja, illetve a játékosai hatalmas dolgot vittek véghez, ugyanis költségvetésünk alapján abszolút nem mi számítottunk bajnok­esélyesnek. Egyedüli célunk mostantól az lehet, hogy próbáljuk megőrizni a veretlenségünket, illetve szeretnénk majd szurkolóinkkal közösen megünnepelni ezt a minden képzeletet felülmúló idényt az utolsó bajnokink után. 

Persze az NB II. egy teljesen más kávéház, azonban látva azt, hogy ebből a keretből sikerült kihozni a maximumot, és még a gárdának lehetősége nyílik erősíteni a nyár folyamán, összeállhat egy igencsak masszív együttes, amely még sok borsot törhet a már rutinos alakulatok orra alá. Addig azonban még rengeteg tennivalója van a háttérben dolgozóknak is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában