Finálé

2022.05.29. 10:02

Futballmatiné Mislenyben, reménykednek Mohácson

Utolsó bajnokiját vívja mindkét baranyai gárda vasárnap, 17 órai kezdettel, a labdarúgó NB III. Közép-csoportjában. A Kozármisleny igazi futballfiesztát tart, amit éremátadóval spékel meg, míg a Mohács egy utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodik a bennmaradást illetően.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Vélhetően nem fognak unatkozni a labdarúgás szerelmesei vasárnap Kozármislenyben, ugyanis gyakorlatilag egész nap pattogni fog a labda, ráadásul a nap végén még be is aranyozzák a hétvégét. 
 

Egy bajnoki fináléval kezdődik majd meg a futballfieszta, ugyanis a HR-Rent Kozármisleny megyei I. osztályú öregfiúk Sellye elleni bajnoki döntőjének első összecsapására kerül sor 14 órakor. 
 

Ezt követően jöhet a felnőtt együttes találkozója a Monor ellen 17.00-tól, amelyen még mindig a veretlenség a tét. Már a félidőben is nagy szerepet kapnak a szurkolók, hiszen tizenegyesrúgó versenyt szervez a klub, de a lefújás után kezdődhet az igazi banzáj. Ünnepélyes keretek között sor kerül az aranyérmek és a bajnoki serleg átadására, majd a klubház és a büfé közötti területen egy kisebb utcabál lesz. A jó hangulat garantált, ráadásul ha ezúttal sem talál legyőzőre Aczél Zoltán brigádja, akkor akár hajnalig húzhatják a talpalávalót a bajnokcsapatnak. 
 

– Tiszteljük az ellenfelet, de nekünk ezen a mérkőzésen ki kell szolgálnunk a közönségünket is, és mindenféleképpen meg kell tartani a veretlenséget. Egy karnyújtásnyira vagyunk attól, azok után, hogy öt fordulóval a vége előtt már bajnokok lettünk ilyen sok gólt rúgva és ilyen keveset kapva, hogy ezt a nagyszerű eredményt is ünnepelhessük ezen a vasárnapon – vélekedett a csapat vezetőedzője, Aczél Zoltán. 
 

A B Build Mohács ugyan egészen biztosan a kiesőzónában zárja az idei szezont, de könnyen lehet, hogy a Duna-parti csapat a következő idényben is a harmadosztályban vitézkedhet. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon szükség van a csillagok kedvező állására, de korántsem lehetetlen a küldetés. 
 

Azzal, hogy a Diósgyőr nem jutott fel az első osztályba, a második számú csapata nem indulhat el a labdarúgó NB III. 2022/2023-as kiírásában. Ennek értelmében a harmadosztály három csoportjának legjobb tizenhetedik helyezettjét felkérheti a Magyar Labdarúgó-szövetség a harmadosztályú folytatásra. 

Ez még lehet a Komárom, a Salgótarján, a Mohács, de még a Dabas-Gyón is. 
 

Ami baranyai szempontból elengedhetetlen, hogy a mohácsi klub győzelmet arasson vasárnap, 17 órai kezdettel, hazai környezetben a gyenge formában lévő Hódmezővásárhely ellen. Emellett több pontot kell szereznie Kvanduk János alakulatának, mint a versenyben lévő riválisok. Ez a Salgótarján esetében talán nem lesz nehéz, hiszen a keleti második Debrecent fogadja, a Komárom viszont a már biztos kiesett Sopronhoz utazik. 
 

Ha csak a tavasszal lejátszott mérkőzéseket vesszük figyelembe, akkor kijelenthetjük, a Mohács bizonyította, helye van az NB III.-ban, hiszen a téli átigazolási időszakot követően szerzett 23 pontjával a 11. helyen áll. Talán, ha Csernik nem Misleny-mezben padozza végig az őszt, most nem kellene rohanni a mohácsiaknak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában