Labdarúgás

2022.05.22. 17:26

Gólgazdag meccsel köszöntötték a nagyjaikat (Galéria)

Jó hangulatban, s látványos gólokban sem volt hiány a PMSC és a Magyar Öregfiúk Válogatott közti összecsapáson, amelyet a hazaiak nyertek 6–3-ra.

Kvanduk Bence

Az esemény végén aztán a pécsi ÖFE köszöntötte a legtöbb válogatottsággal rendelkező, a klubtól indult nagyjait, Márton Gábort, Fehér Csabát, Tököli Attilát, Gera Zoltánt, Mészáros Ferencet, illetve a személyes okok miatt távol maradó Katzirtz Bélát és Dárdai Pált.

Maga a mérkőzés méltó volt a korábbi labdarúgók nevéhez. Már a 13. percben gólt láthatott a közönség, Pisont cseleit követően Gera lövését ugyan még bravúrral védte Sólyom, de Tököli ismétlésére már nem érhetett oda. Nem sokkal később Márton is beköszönhetett volna, labdát szerzett a pécsi tizenhatoson belül Sólyom pedig kihúzta hátulról a lábát, de a büntetőt a jobb kapufára vágta.

A játékrész utolsó percében aztán egyenlített a PMSC, Vén beadását követően Gyánó erőteljes fejesét nem tudta hárítani Vida.

A fordulás után aztán kinyílt a gólcsap, a 33. percben Kiss Tamás talált be már Bodnár kapujába, majd Madar beadása is a hálóban kötött ki. Nem hagyták ezt szó nélkül a pécsiek. a 43. percben Tököli jóvátette „árulását”, s egy elegáns gólt gurított a válogatottnak. Ezt követően egy szép támadás végén Fehér Csaba egyenlített, majd jött Gera szépségdíjas gólja, Tököli harmadikja, és Gálffy tette teljessé a listát.

PMSC Öregfiúk–Magyar Öregfiúk Válogatott 6–3 (1–1)

Öregfiúk labdarúgó gálamérkőzés. Vezette: Ábrahám A. (Vörös A., Georgiu G.). PMSC: Sólyom Csaba – Kónya Mihály, Szabados József, Palaczky János, Gaál Miklós – Lehota István, Orlovics Gyula, Kulcsár Árpád, Vén Csaba – Gálffy Péter, Gyánó Szabolcs. Cserék: Bodnár László, Gera Zoltán, Márton Gábor, Tököli Attila, Fehér Csaba, Herbert Roland, Kovács Ferenc, Tomka János, Megyeri Károly. Edző: Mészáros Ferenc. Magyar válogatott: Vida Máté – Fehér Csaba, Márton Gábor, Nyilas Elek, Madar Csaba – Rósa Dénes, Pisont István – Tököli Attila, Gera Zoltán, Waltner Róbert – Wukovics László. Cserék: Szabó László, Horváth Bence, Kiss Tamás, Egressy Gábor, Sípos Jenő. Szövetségi kapitány: Gellei Imre.
Gólszerzők: Gyánó (29.), Tököli (43., 57.), Fehér (49.), Gera (55.), Gálffy (60.), ill. Tököli (13.), Kiss T. (33.), Madar (39.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában