Asztalitenisz

2022.05.16. 08:17

Legyőzte a Celldömölk a PEAC-ot, mégis elveszíthetik az „ideiglenes” bajnoki címüket

Móga R.

Izgalmakból nem volt hiány hétvégén Komlón, az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjében.

A várva várt esemény előtt Polics József, Komló polgármestere mondott köszönetet az asztalitenisz-szövetségnek a rendezés lehetőségéért, valamint a hazai csapatnak azért, hogy hosszú évek óta ilyen extra teljesítményt nyújtanak.

A kilátogató hazai szurkolók a komlói Final Four első napján végigizgulhatták a versenynapot, ugyanis kedvenceik igencsak megszorongatták a címvédő pécsieket az elődöntőben, ám ez is csak a tisztes vereséghez volt elég, hiszen Pető Zsolték 7:4-re diadalmaskodtak.

Sokkal kiélezettebb csatát hozott a másik párharc, ugyanis a celldömölki alakulat gyakorlatilag 0:4-ről indult, de így is sikerült 7:7-es döntetlent elérniük, ami az ő győzelmüket jelentette a jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően.

Férfiak, elődöntők 
Komlói Bányász–PTE PEAC Kalo-Méh I. 4:7 
Pontszerzők: Ahmadian 2, Szita 1, Sabján 1, ill. Gerold-Molnár és a Pető-Demeter páros, Pető 3, Kovács S. 1, Molnár 1.

CVSE-Swietelsky Future FM–BS Plastic Soltvadkerti TE 7:7 
Psz: Jakab-Fazekas páros 1, Fazekas 2, Jakab 2, Huzsvár 2, ill. Zoltán 3, +4 pont jóváírva a Soltvadkertnek.

A női elődöntők eredményei: Budapesti ERDÉRT SE–Ajkai Asztalitenisz SE 5:2, Budaörs–Kecskemét 5:2.

A vasárnapi helyosztók is hasonlóképp színvonalas mérkőzéseket hoztak. A házigazda a végletekig kiélezett összecsapáson kerekedett felül 7:6-ra a Soltvadkert csapatán, s ezzel a Final Fourok történetében másodszor szerzett bronzérmet a KBSK.

Eközben a lányoknál a kecskemétiek nyakába került a bronzérem, miután a gárda 5:3-as arányban felülmúlta az Ajkát.

A fiúknál a fináléban összejött az álomdöntő, ami már elöljáróban is lebilincselőnek ígérkezett. Tudniillik, az elmúlt két esztendőben a PEAC volt a bajnok, előtte pedig zsinórban több alkalommal is a Celldömölk.

A mérkőzést óvás alatt játszották, ugyanis a CVSE iráni légiósa Szejed Amir Hossien Hodaei a magyar mellett a francia és a svéd bajnokságban is asztalhoz állt, viszont a szabályok szerint legfeljebb két országban szerepelhetett volna. A celldömölkiek így négy helyett három játékossal álltak ki a fináléra, ami az indulásnál óriási hátrányt jelentett a címvédő PTE PEAC ellen, ám ádáz csata végén mégis a celldömölkiek győztek, de jó esély van arra, hogy a másodfokú döntés után a csapat elveszíti az „ideiglenes” bajnoki címét.

A döntő végeredménye: Celldömölk–PTE PEAC Kalo-Méh 7:6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában