Kézilabda

2022.05.18. 13:01

Már bajnokok, de nem dőlhetnek hátra

Érdekes szezon ez a PEAC kézilabda szakosztálya számára, hiszen a női és a férfi vonalon is remekül szerepel az NB II.-es gárdája. A lányok már megrajzolták az i-t, hiszen bajnokok lettek, de a pont csak a feljutással kerül fel rá. Közben a fiúk a második helyért mennek még egyszer csatába. A közös pedig a padon ülő karmester a két teljesítményben, Papp László vezényel mindkettőnek.

Kvanduk Bence

Egy-egy meccse van vissza a PEAC női és férfikézilabda-csapatának az NB II.-ben. Előbbi bajnok lett, míg utóbbi megszerezheti az ezüstöt. 

– Mindenképpen pozitív az összkép. A lányok már régebb óta dolgoznak velem, így annak hosszabb kifutása van. Az első évben a Covid vette el a lehetőséget, hogy az 1. helyet megszerezzük, utána egy furcsa történet a Dunaferrel – kezdte kérdésünkre Papp László, aki mindkét gárdát irányítja. – Megnyer­tük a bajnokságot, de ez nem ér azonnal feljutást, mert átszervezik az NB I. B-t. A 6 NB II.-es bajnoki csoportból csak 2 kapja meg a tagságot, a többinek osztályozót kell játszania olyan erős ellenfelekkel a létszámcsökkentés miatt, melyek ellen kicsit esélytelen az alsóbb osztályú. Számít majd a gólarány s egyebek, de van olyan csoport, ahol csak 11 csapat van, így át kell számolni mindenkinek az eredményeit. Matematikai zseninek kell lenni, hogy ebben kiigazodjunk – viccelődött. 

A tervek szerint mindkét gárdát viszi tovább jövőre is a tréner, de ha a lányok feljutnak, kelleni fog neki még segítség. Összességében viszont szerinte a logisztika, amit meg kell oldani, azt pedig idén is jól kezelte az egyesület. Ha nem jönne össze az osztályváltás, akkor sem vesztenek a lendületből, és mindkét vonalon megcélozzák az aranyat újra. 

– Az, hogy a lányok szépen fejlődnek évről évre a nagy fluktuáció ellenére is, remek érzés. Megérettek erre a történetre, miénk a legjobb csapat. Nagyon jó a közösség, dolgoznak egymásért – folytatta. – A fiúknál a kiesés miatt más alapokra kellett helyezni a munkát. Az, hogy zömében egyetemistákkal a 2. helyért tudunk játszani, azt jelenti, jó úton járunk. Azon vagyunk, hogy ez így maradjon. Náluk sem kellett azzal foglalkozni, hogy rendesen végezzék a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában