Asztalitenisz

2022.05.17. 10:48

Mindent átírhat az óvás

Móga R.

Budapest 20200628 Asztalitenisz Exrtraliga Final four Fotó: Földi Imre- Nemzeti Sport A képen: Petõ Zsolt Demeter Lehel

Hiába nyerte meg az asztalitenisz férfi Extraliga négyesdöntőjét a Celldömölk, még korántsem biztos, hogy az aranyérem náluk is marad. 

Sokan kilátogattak a hétvégén a komlói sportcsarnokba, ahol először rendezték meg a hazai élvonalbeli bajnokság végküzdelmét. Az elődöntőben a két baranyai csapat egymás ellen küzdött a fináléba jutásért, ráadásul a házigazda igencsak megszorongatta a pécsieket, ám ez is csak a tisztes vereséghez volt elég, Pető Zsolték 7:4-re diadalmaskodtak. 

A másik párharcban a celldömölki alakulat 0:4-ről indult, de így is sikerült 7:7-es döntetlent elérniük, ami az ő győzelmüket jelentette a jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően. 

A helyosztón a KBSK egy kiélezett összecsapáson kerekedett felül 7:6-ra a Soltvadkert csapatán, s ezzel a Final Fourok történetében másodszor szerzett bronzérmet. 

Aztán következett a döntő, amit elöljáróban sokan meg is jósoltak. Idén ugyan esélyesebbnek számított a celldömölki alakulat, azonban a hétvégi szereplést beárnyékolta, hogy óvás alatt játszott a klub, ugyanis az iráni légiós, Amir Hosszein Hodaei a magyar mellett a megengedett kettő helyett három külföldi bajnokságban (spanyol, francia, svéd) is szerepelt ebben a szezonban. 

Nem is csoda, hogy az ő hiánya gyakorlatilag hendikepnek számított a fináléban, így a címvédő PTE PEAC meg is léphetett 4:0-ra. A folytatásban azonban hengerelt a Celldömölk, így 7:6-ra jobbnak bizonyult. 

A kérdés már csak az, hogy milyen döntést hoznak Hodaei jogtalan szereplése miatt, hiszen könnyen lehet, hogy módosítani kell a végeredményt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában