Labdarúgás

2022.05.05. 15:52

Nem ijedt meg a hatalmas feladattól a Lőrinc új edzője

Megtalálta a megfelelő személyt a Szentlőrinc labdarúgócsapata arra, hogy megpróbálja az utolsó három meccsen benntartani a másodosztályban. Ez pedig nem más, mint a szezont még a Budaörssel kezdő Gabala Krisztián, aki már meg is tartotta első edzését.

Kvanduk Bence

20220306 Szentlőrinc Szentlőrinc (piros-fekete mez) - Szeged-Csanád Grosics Akadémia (fehér mez) NB II. labdarúgó mérkőzés előtt a Szentlőrinc csapat játékosainak bemelegítése Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN Képen: Szentlőrinc csapat játékosainak bemelegítése

Fotó: Laufer László

Ahogyan megírtuk, a hétvégi Csákvár elleni találkozót követően a Szentlőrinc vezetőedzője, Marián Sluka felajánlotta a klub vezetőségének a lemondását, amit el is fogadtak. A korábbi edző tavaly benntartotta a csapatot a másodosztályban, majd az idei évet is jól, tízmeccses veretlenséggel kezdte, azonban a tavasszal nem sikerült folytatnia a gárdának, amit addig épített, s mostanra szinte kicsúszott a kezéből a sorsa.

A csapatot Gabala Krisztián veszi át, akit annak idején a Honvéd játékosaként ismerhettek meg a szurkolók, de volt a Haladás, a Kecskemét és a Békéscsaba labdarúgója is. Edzői pályáját is a kispestieknél kezdte, de azóta volt a Csepelnél, a BVSC-Zuglónál, az FC Hatvannál, s legutóbb a Budaörsnél.

– A sorsolás ismeretében nem egy hálás feladat ez a szentlőrinci felkérés, ami mindenki számára, így számomra is nagy kihívás – fogalmazott a klub felületeinek Gabala Krisztián. – Nem volt egyszerű döntés, hogy elvállaljam-e, vagy sem. Az biztos, hogy ilyen rövid idő alatt ebben a helyzetben elsősorban azon lesz a hangsúly, hogy a srácokat mentálisan erőssé tegyük, a pedagógiának és a pszichológiának lesz nagy szerepe a hátralévő időszakban.

Ahogyan az új tréner mondta, nem lesz egyszerű a feladata, hiszen a már feljutó Vasas, a az ötödik Siófok, s végül a második Kecskemét ellen kell vezényelnie a Szentlőrincet, s ezeken legalább három pontot kellene még szereznie jelen állás szerint.

– Természetesen olyan karakterű edzőt kerestünk, akit alkalmasnak vélünk erre a nehéz feladatra, és fontos szempont volt a kiválasztásnál az is, hogy ismerje a csapatot, a játékosainkat – mondta az egyesület sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar. – Az idő szűkössége ugyanis nem engedi meg, hogy az új tréner hosszassabban ismerkedjen a játékosokkal. Gabala Krisztián az ősszel játszott ellenünk a Budaörssel, felkészítette csapatát a Szentlőrinc ellen, tehát jól ismer bennünket. Nagyon szimpatikus volt, hogy nem húzta az időt, átérezte a helyzet súlyát, gyorsan megállapodtunk vele, ami után rögtön belevetette magát a munkába.

A Szentlőrinc helyzetén már csak az ellenfelek botlásai segíthetnek szinte, s éppen ezért fontos, hogy végig vegyük, a mögötte állók miben reménykedhetnek. 

A Békéscsaba a Nyíregyházával, a Budafokkal és a III. kerülettel találkozik még, s ha csak egy ponttal szerez többet, mint a piros-feketék, már előz is. 

A Dorognak a Szolnok, a PMFC és a Győr ellen van még találkozója, s egy győzelemmel kell többet szereznie a Lőrincnél ezeken, hogy átugorja. A már kieső helyen lévő Budaörsnek a Csákvár, a Vasas és a Siófok ellen kellene hasonlóképpen tennie, azaz nincs sokkalta könnyebb sorsolása, mint a már Gabala által irányított legénységnek.

A Kerület és a Szolnok öt-öt ponttal van lemaradva a Szentlőrinctől, azaz két-két győzelemmel kell még többet besöpörnie a három fordulóban, mint amit a piros-fekete alakulat tud. Előbbinek ezt a Győr, Nyíregyháza és az említett Békéscsaba, utóbbinak a Dorog, a Tiszakécske és a Szombathely ellen. Valószínűleg kijelenthetjük, hogy ennek a két csapatnak vajmi kevés esélye van erre a bravúrra.

Ennek ellenére most fájhat igazán csak az elmúlt hat forduló a Szentlőrincnek, amelyeken mindössze egy pontot szerzett, úgy hogy csak egyszer játszott idegenben. Emellett ez idő alatt olyan vetélytársak vittek el tőle pontot, mint a Budafok, a Soroksár, az Ajka és a Csákvár, amelyek szinte mind ugyan azzal a problémával küzdöttek. 

– A téli átigazolási időszak során minőségben tovább tudtuk javítani a keretet, emiatt joggal reménykedtünk abban, hogy akár az őszinél is sikeresebb tavaszt produkálhatunk. Sajnos nem így alakult. Mostantól mindenkinek, aki a klubnál dolgozik, arra kell fókuszálnia, hogy a szezon előtt megfogalmazott célunkat, a bentmaradást elérjük! Három meccsünk van vissza, Gabala Krisztián megbízatása egyelőre erre a három bajnokira szól, de bízom benne, hogy utána arról beszélhetünk vele, milyen lehetőségeink vannak a közös munka folytatására! – fogalmazott a vezető.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában