Ritmikusgimnasztika

2022.05.25. 10:18

Remekelt a házigazda a jubileumi Pécs Kupán

Rengeteg érmet zsebelt be a házigazda Pécsi RGSE a jubileumi XX. Pécs Kupa nemzetközi ritmikusgimnasztika-versenyen, amelyet Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendeztek meg a hétvégén.

Szabó Dániel

Csaknem 2,5 éves – a pandémia miatti – szünetet követően ismét Pécs adott otthon a rangos, külföldön is ismert megmérettetésnek. A péntektől vasárnapig zajló versenyen 11 ország 380 sportolója vett részt, érkeztek rg-sek többek között Örményországból, Izraelből és a háború sújtotta Ukrajnából is. Baranyát a hazaiak mellett az Aranyszalag PRGSE képviselte, Budapestről pedig három nagy ritmikusgimnasztika-klub jött el. 

A Pécsi RGSE remekelt a Pécs Kupán, egyéni összetett versenyben 8 aranyat, 5 ezüstöt és 4 bronzérmet nyertek az egyesület sportolói, szerenkénti versenyeken pedig 9 arany, 10 ezüst és 9 bronz volt a mérlegük. Az I. és a II. osztály egy-egy kategóriájában 15–20 induló is volt, így a dobogóközeli eredmények is rendkívül értékesek voltak. A felnőttek mezőnyében Hegedűs Hanna összetettben a cseh és román válogatottak mögött 4., Fekete Liliána pedig 5. lett. Hegedűs szalag­gyakorlattal ezüstérmet, Fekete pedig labdával aranyat szerezett. 

A pécsiek utánpótláskorú versenyzői is nagyon jól szerepeltek. Neukirchner Zoé összetettben első lett, szerekkel 1 aranyat és 2 ezüstöt nyert, Hesz Franciska Míra összetettben 2., labdával 1., Kachovetz Kinga összetettben szintén 2., karikával pedig 1. lett. A legkisebbek között Kristóf Szinta Déva a 2014-ben születettek versenyében 1., Hefner Laura pedig a 3. helyen végzett. 

– Összességében rendkívül sikeres verseny volt, méltó a korábban megrendezettekhez – mondta Hesz Zoltán, a Pécsi RGSE elnöke. – A legtöbb külföldi vendégünk már sokadszorra jön vissza Pécsre, az izraeli csapatok pedig csak jót hallottak az eseményről, ezért választottak idén minket. Mindenki elégedetten távozott. A város gyönyörű, a verseny rendezése és szervezése tökéletes, ha tehetik, jönnek legközelebb is – ezekkel a szavakkal búcsúztak. Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy már sokadszorra bizonyítottuk, hogy tudunk magas színvonalú nemzetközi ritmikusgimnasztika-versenyt rendezni úgy is, hogy közben mindenki jól érezze magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában