Kosárlabda

2022.05.23. 09:27

Simán begyűjtötte a bronzot az NKA

Második NB I. B-s Piros csoportbeli idényét követően máris éremnek örülhetett az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata, amely a mindent eldöntő bronzmeccsen ellentmondást nem tűrően verte a Vasas Akadémiát.

Kvanduk Bence

Nagyjából az első negyed közepéig tűnt úgy, hogy a Vasas Akadémiának lesz mit keresnie az NKA Pécs otthonában ismét a bronzcsata utolsó meccsén. Az utolsó másfél-két percben viszont 10–4-es rohanással tették egyértelművé Schererék, hogy nem elégednek meg a negyedik hellyel. 

A folytatásban már egyértelműen megmutatkozott, hogy a pécsi a jobb csapat, s Djordjevic remek játéka a nagyszünetre megágyazott a végső sikernek. 

A fordulás után minden kétséget eloszlatott, ahogyan ez az elképesztően fiatal (az átlag­életkor nagyjából 22 év) gárda játszott. Bár csúsztak hibák a játékba, olykor látszott az ifjonti hév és kapkodás, nagyon magas színvonalat hoztak. Ha nyáron minimálisan tud erősíteni ehhez a klub, nem lesz meglepetés, ha jövő ilyenkor a feljutásnak örülhetnek a szurkolók. 

NKA Pécs–Vasas Akadémia 86–69 (23–18, 23–13, 22–18, 18–20) 
Férfi kosárlabda NB I. B., Piros csoport, a 3. helyért, 3. mérkőzés. Vezette: Hervay, Földesi, Szalai Zs. Pécs, 250 néző. NKA Pécs: Lados 6, Benke 3/3, SCHERER 11/9, Rátvay 4, DJORDJEVIC 28/3. Csere: KOCSIS 12, Váits 8/3, Kollár 7/3, Molnár 7/3, Herger. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Vasas Akadémia: FARKAS 26/15, Dormán 3/3, Kerkai, ANDRÁSSY 7/3, Boros 3/3. Csere: BARÓCSI 19, Radics 7/3, Sólyom, Kelemen 2, Lakatos 2, Kódor. Vezetőedző: Evangelos Ziagkos. 

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, a bronzéremhez és az egész szezonban nyújtott teljesítményükhöz! Emberfelettit nyújtottak, úgy érzem, a kemény munkájuk kifizetődött. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez az eredményhez hozzátett! 

Címkék#nb i.b

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában