Kézilabda

2022.05.07. 14:01

Tökéletes játék kell a bányászrangadón

Nem egyszerű találkozón tér vissza szurkolói elé szombaton 18.00 órakor a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, hiszen az NB I. 23. fordulójában a Tatabányát fogadja.

Kvanduk Bence

Ennél szinte nem is lehetne nehezebb dolga szombaton este a Sport36-Komlónak, mint most, hiszen azt a Tatabányát fogadja, amely minden követ megmozgat azért, hogy visszakerüljön az éveken át kitartóan tartott helyére, a Szeged és a Telekom Veszprém mögé. Ehhez viszont hibátlanul kellene teljesítenie az utolsó négy találkozóját.

Éppen itt jön a Komló, amely szintén nagy esély előtt áll, hiszen sokak számára talán meglepően jól szerepel ebben az idényben, s még mindig esélye van akár a negyedik helyet is elérni, hiszen mindössze három ponttal van lemaradva a bányász riválistól. Az viszont nem is mutathatná jobban, milyen kihívással kell most szembenézniük Jerkovicséknak, minthogy a bajnokságban korábban öttel, a Magyar Kupában hattal kaptak ki a Tatabányától.

– Kemény mérkőzésre számítok! Ha hátul a védekezés rendben lesz, és kevés technikai hibával játszunk, illetve koncentrálunk a befejezéseknél, akkor itthon tarthatjuk a két pontot – adta ki a vezényszót a klub közösségi portálján Hoffmann József, a Komló balszélsője. – A szélről remélem ugyanúgy játszunk, ahogyan Dabason.

Mindenesetre az egészen biztos, hogy a komlóiak nem feltartott kézzel fognak kifutni a pályára, s ha a harcosságuk nyit számukra lehetőséget arra, hogy legyőzzék az ellenfelüket, akkor azt meg is próbálják majd kihasználni. A találkozó viszont arra is alkalmas lehet, hogy a bajnoki hajrára felpörögjön a gárda. 
 

Még kétszer játszanak itthon

A Tatabánya elleni meccset követően még a Csurgóval és a Balatonfüreddel találkozik hazai pályán a Komló, a kettő között pedig a Ferencvároshoz utazik. Ha pedig ilyen kimagaslóan teljesít, mint eddig, még a negyedik helyet is elérheti.

Az állás: 1. Szeged (24 mérkőzés) 43 pont, 2. Telekom Veszprém (22 m.) 42, 3. Balatonfüred (22 m.) 32, 4. Tatabánya (22 m.) 28, 5. Ferencváros (22 m.) 26, 6. Sport36-Komló (22 m.) 25, 7. Budakalász (23 m.) 22, 8. Gyöngyös (22 m.) 21, 9. Csurgó (22 m.) 17, 10. Fejér-B. Á. L. Veszprém (22 m.) 14, 11. Dabas (22 m.) 13, 12. NEKA (22 m.) 13, 13. Eger (23 m.) 10, 14. Kecskemét (22 m.) 6. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában