Ritmikus Gimnasztika

2022.05.19. 14:23

Tornászok foglalják el a pécsi sportcsarnokot

Sz. D.

Fotó: Lénárt Márton

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület szervezésében immáron huszadik alkalommal rendezik meg hétvégén (május 20–22.) a Pécs Cup Hungary nemzetközi versenyt a Lauber Dezső Sportcsarnokban. 

Hesz Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, nagyon köszönik a város és a PSN Zrt. támogatását és segítségét abban, hogy jubileumi versenyüket újra Pécsett rendezhetik meg. 

A kupán négy ország több mint 400 versenyzője méri össze tudását, 22 külföldi egyesület is nevezett, többek között Izraelből, Ukrajnából, Litvániából, Moldovából és a szomszédos országokból. A külföldiek mellett 7 magyar klub ritmikus gimnasztikázói látogatnak el a Lauberbe. 

A Pécsi RGSE 72 sportolóval méretteti meg magát, közülük 25-en a legnehezebbnek számító I. osztályban. 

– Külön öröm és büszkeség számunkra, hogy ezúttal 13 felnőtt és 17 junior I. osztályú tornászunk fog versenyezni szombat délután. A felnőttek között szerepel Lovász Luca, egyesületünk egyéni válogatott sportolója is. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk – tette hozzá Hesz. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában